Jean-Marc Boyer, Boyer:

"Réunionese passiefruit blijft kwaliteitsfruit"

Boyer biedt klanten het hele jaar door passiefruit aan. Afhankelijk van het seizoen komt daarbij het fruit uit drie verschillende landen samen. "We werken met passiefruit uit Vietnam en verwerken daarbij over het hele jaar gemeten een hoeveelheid van 130 ton fruit met een activiteitenpiek tussen de maanden november en maart.

Vervolgens bieden we onze klanten passiefruit uit Guadeloupe aan, een ander en altijd uitzonderlijk product. Sterker nog, dit is een van onze beste producten, een van de meest indrukwekkende zowel als het gaat om de grootte als om de kwaliteit van het vruchtvlees. Het is echter moeilijker om dit product door te ontwikkelen, omdat het met de regen altijd ingewikkeld is om een ​​programma op te stellen. Meestal begint de oogst in februari en eindigt deze in april/mei.

Momenteel zitten we midden in de oogst van het passiefruit uit Réunion met een zeer smakelijk product en een opbrengst die ongeveer 30 ton per jaar bedraagt,” legt Jean-Marc Boyer van Boyer uit.

Een goed Réunionees seizoen
Het Reunionese 'maracujas'-seizoen is ongeveer een maand geleden van start gegaan. “Dit jaar zijn we tevreden over zowel de kwaliteit van het in de volle grond geteelde fruit als het onder glas geteelde fruit. Réunion kon profiteren van een droog en zonnig klimaat, zeer gunstig voor akkerbouwgewassen. Als de omstandigheden het toelaten, levert passiefruit dat in het open veld wordt geteeld een krachtiger resultaat op, zowel qua smaak als qua uiterlijk.”

Een evenwichtige markt
Met redelijke tonnages en een relatief kleine algemene vraag, neigt de passiefruitmarkt in een zeker evenwicht te komen. “Zoals elk jaar was de afzet vooral erg dynamisch tijdens de kerstperiode. Aan het eind van het jaar hadden we geen zorgen over de luchtvrachtroute. We maken ons echter wel zorgen over het Caribische seizoen, dat dit jaar waarschijnlijk weer tijdens een lockdownperiode zal plaatsvinden. De afzet verloopt op dit moment sowieso redelijk goed. We hebben niet veel partijen, maar voldoende om aan de vraag te kunnen voldoen.”

Een fruitsoort waarvoor een groeiende belangstelling is
Hoewel de passiefruitmarkt een nichemarkt blijft, is deze de afgelopen jaren relatief goed gegroeid. "Het is een fruitsoort waarvoor een groeiende belangstelling is en die op veel manieren terug te vinden is en wordt gewaardeerd, zowel als sap als als dessert (in fruitsalades, ijs of ander gebak).

Van onze kant hebben we in de loop der jaren een betere kwaliteitscontrole op het aanbod gekregen. Ook stellen we nog steeds hoge eisen aan fytosanitaire controles en MRL's. We hebben een sterke wens om dit aanbod uit te breiden. We willen graag een soort ontwikkelen in Réunion, omdat daar de bodem rijk is aan voedingsstoffen en het geteelde fruit van hoge kwaliteit is. Daarnaast biedt dit een kans om te laten zien van wat voor kwaliteit de Franse knowhow is en een mogelijkheid om altijd meer in lijn te kunnen zijn met onze slogan "Philibon: proef de smaak van het land van herkomst"."

Voor meer informatie:
Boyer
Z.I. Borde-Rouge
100 rue François Charmeux
82200 Moissac
France
Telefoonnummer: +33 (0)5 63 04 15 64
jeanmarcboyer@philibon.com  
www.philibon.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven