Witte bleekselderij van Fellini Patrizio

Italiaanse bleekselderij is één van de weinige gewassen die de afgelopen maanden niet of nauwelijks prijsschommelingen heeft gekend. Het Italiaanse Fellini Patrizio is gespecialiseerd in de teelt en afzet van groene en witte selderij.

Lamberto Giovanardi van Fellini Patrizio

“Witte bleekselderij is een bijzonder ras, dat meestal wordt geteeld bij de oevers van het meer van Lesina in Apulië. De teelt is gecompliceerder dan die van de groene selderij en de prijs is hoger. Het is een echt nicheproduct, maar er is vraag en deze blijft groeien”, zegt verkoopmanager Lamberto Giovanardi. 

Witte bleekselderij verpakt onder het merk Freschissimi

Momenteel heeft de groene bleekselderij een prijs van €0,70 à €0,80 per stuk en de witte gaan voor €1,20 of meer over de toonbank. Fellini Patrizio verpakt de witte bleekselderij in verpakkingen met een gegarandeerd gewicht van 500 gram. “Vanaf de lente tot november wordt de witte bleekselderij geteeld door ons teeltbedrijf Azienda 67, dat in ons beheer is en direct naast de verwerkingsfaciliteit ligt. Dit jaar zullen we meer dan 15 hectare met witte bleekselderij hebben.” 

Groene bleekselderij

Giovanardi heeft meer dan 40 jaar ervaring in de AGF-sector en heeft in de afgelopen decennia veel veranderingen gezien. “Ik ben op mijn negentiende gestart in een pakhuis, toen ik nog in militaire dienst zat. Vervolgens heb ik mijn landbouwlicentie gehaald en daarna ben ik aan de slag gegaan aan magazijnmedewerker.”

“Ik heb veel van mijn vader geleerd. Hij zat weliswaar in de veehandel, maar het runnen van een bedrijf heb ik van hem geleerd. Op de groothandelsmarkt in Cesena heb ik in de jaren 80 de fijne kneepjes van het vak geleerd”, zegt Giovanardi.

Voor meer informatie:
Lamberto Giovanardi
Fellini Patrizio S.r.L.
Via G. Pascoli, 875
47035 Gambettola (FC) – Italië
+39 547 659 777
emile@fellinipatrizio.it 
lamberto@fellinipatrizio.it 
www.fellinipatrizio.it 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven