Dit jaar de uitrol van autonoom vliegende fruitplukrobots

Na een jaar dat werd gedomineerd door onrust en onzekerheid over de Covid-19-pandemie, heeft Kubota haar blik op de toekomst gericht en geïnvesteerd in een investeringsronde van in totaal €16,5 miljoen voor Tevel, die autonoom vliegende fruitplukrobots produceert voor het oogstsegment.

Met deze investering in Tevel heeft Kubota stappen ondernomen om haar bedrijfsmissie in de praktijk te brengen, met als doel het creëren van nieuwe zakelijke kansen, producten en diensten voor de tuinbouwsector.

Elk jaar wordt er meer dan 800 miljoen ton fruit geoogst in een gebied van 70 miljoen hectare wereldwijd. Telers spenderen jaarlijks bijna 83 miljard euro aan het plukken van fruit en werven meer dan 10 miljoen tijdelijke arbeidskrachten aan voor een korte periode om hun fruit te plukken. Deze seizoenarbeiders zijn steeds moeilijker te vinden, te werven, op te leiden, in dienst te nemen en van tijdelijke huisvesting te voorzien.

Het vinden en aanwerven van veldarbeiders tijdens het plukseizoen is dan ook een belangrijke beperking die hun investeringen en winstgevendheid voor het seizoen in gevaar brengt, alsook hun vermogen om al hun fruit te plukken binnen een kort en concurrerend tijdsbestek. Bovendien heeft de Covid-19-crisis, vanwege de complexiteit bij het overschrijden van grenzen en internationaal reizen tijdens de pandemie, het tekort aan arbeidskrachten verder verergerd en het risico in de fruitproductie vergroot door de beschikbaarheid van arbeidsmigranten te beperken.

Tevel is opgericht in 2017 in Israël en ontwikkelt autonoom vliegende robots voor de fruitpluk, waarbij AI wordt gecombineerd met computervisie, geavanceerde robotica, luchtvaarttechniek, ultramoderne vluchtbesturing en datafusie en -perceptie. Tevel heeft tal van technologische uitdagingen opgelost en zal naar verwachting in 2021 de commerciële uitrol implementeren. De oplossing van Tevel levert de hoogste prestaties tegen de laagste kosten, samen met een hoge mate van flexibiliteit die het oogsten van meerdere fruitsoorten mogelijk maakt.

Voor meer informatie:
Kubota
www.ke.kubota-eu.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven