Schwab-Guillod zet in op Dolly City-oplegger van Calag

Moderne trailer voor kleinschalige distributie in binnensteden

Ter optimalisatie van groenten- en fruitleveringen zet Schwab-Guillod AG voortaan in op de Dolly City-opleggers van Calag. Deze trailers kunnen voor de kleinschalige distributie in binnensteden snel omgebouwd worden tot opleggers en aan een trekker gekoppeld worden, weet tCH.online.

Schwab-Guillod, de grootdistributeur uit het Zwitserse Müntschemier, levert meermaals per dag grotere hoeveelheden groenten en fruit in heel Zwitserland uit. Om de versheid van de producten te kunnen garanderen, is het transportproces duidelijk gedefinieerd. Hiervoor zet Schwab-Guillod een moderne transportvloot in en werkt het bedrijf voor de distributie lokaal met geselecteerde partners samen.

Voor deze overgang – van trailer op de voertuigen van de partner naar oplegger voor distributiedoeleinden in stedelijke centra - heeft Schwab-Guillod een innovatieve oplossing ontwikkeld waarbij men gebruik maakt van de Dolly City-opleggers van Calag.


Dolly City-oplegger / Foto: Calag Carrosserie Langenthal AG

Snel aanpassen en geen onderbreking van de koelketen
De oplossing met de Dolly van Calag maakt het overladen van de spullen voor de regionale distributie overvloedig. In plaats daarvan kan dezelfde eenheid zowel als trailer voor het transport alsook als oplegger voor de lokale uitlevering van de producten gebruikt worden. Dit verkort het leveringsproces en vergroot de kwaliteit en versheid van de producten bij de eindklant. De 1-as koeltrailer wordt met de Calag Dolly als vooras tot een klassieke trailer en kan zo door Schwab-Guillod als normale trailer aan de lokale partnertransportfirma geleverd worden. Daar wordt de trailer in slechts enkele minuten door het verwijderen van de Dolly veranderd in een oplegger voor een vrachtwagen en kan door de lokale partners over worden genomen voor de kleinschalige distributie.

Video: Calag Carrosserie Langenthal AG 

Als koelopbouw van de opleggers dienen SP70 gesloten opbouwen van het merk SOR Iberica. De zelfdragende GFK-kunststofopbouw garandeert een uitstekende warmte-isolatie. Alle kunststofbouwdelen zijn daarbij rondom hermetisch gesloten. De opbouwen hebben een binnenlengte van 7.000 mm en binnenbreedte van 2.500 mm en bieden plaats voor tot wel 17 europellets. Gecombineerde ankerrails en een glijvast grondoppervlak maken het eenvoudig veiligstellen van de producten mogelijk.

Voor de koeling zorgen Carrier koelinstallaties. Voor sneller beladen en uitladen zijn alle Dolly City-opleggers uitgerust met Mammut hefplatforms. De inzet van de opleggers is onderdeel van een toekomststrategie voor de fruitlogistiek. Onlangs werd er ook op grote schaal geïnvesteerd in waterstofvrachtwagens (Freshplaza deed verslag).

Voor meer informatie:
https://www.calag.ch/
https://frugem.ch/  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven