Spanje

Mercadona pakt uit met composteerbare zakken van aardappelzetmeel

De Valenciaanse supermarktketen Mercadona heeft in het kader van zijn Strategie 6.25 de plastic wegwerpzakken uit alle afdelingen van zijn fysieke winkels gebannen, maar ook bij de thuisbezorging via de online-aankopen. Met bovengenoemde strategie beoogt de retailer het totale gebruik van plastic in de winkels en de bedrijfsprocessen drastisch te verminderen. Mercadona biedt zijn klanten voortaan composteerbare zakken aan gemaakt van aardappelzetmeel die bij het organisch afval kunnen. Een pictogram op de zakken maakt dit duidelijk.

Ook op de reeds enige tijd aangeboden herbruikbare en duurzame zakken aan de kassa, waarvan er drie formaten bestaan, staat een gelijkaardig pictogram getekend, zo laat het bedrijf in een verklaring weten.

Daarnaast heeft de supermarkt in alle afdelingen vuilnisbakken per afvalsoort geplaatst zodat de klant ook binnen de winkel het afval gescheiden kan weggooien en een bijdrage kan leveren aan de circulaire economie. Met deze eerste actie van de Strategie 6.25 beoogt het bedrijf een reductie van 3.200 ton plastic per jaar.

Deze strategie, die voor 2025 de drievoudige doelstelling heeft om het plastic met 25% te verminderen, alle verpakkingen recyclebaar te maken en al het plastic afval dat het bedrijf genereert te recyclen, bestaat in totaal uit zes werkpunten. De acties zullen wijzigingen in verschillende bedrijfsprocessen met zich meebrengen, van het herontwerp van de verpakkingen in overleg met de leveranciers tot de aanpassing van de winkels, logistiek en afvalbeheer. Het bedrijf mikt op een investering van meer dan €140 mln in de komende vier jaar.

In de afgelopen vier maanden heeft Mercadona 72 winkels in Spanje en Portugal aangepast aan het Winkel 6.25-model, dat in 2021 verder zal worden uitgebreid naar alle winkels van de keten.

Bron: heraldo.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven