Oranmore waar koffie en broccoli per drone worden bezorgd

Vanaf het moment dat het Ierse stadje Oranmore werd gekozen als testlocatie voor dronebezorging, viel Manna Aero van de ene in de andere verbazing.

Vorig jaar oktober begon Manna Aero aan een uitgebreide pilot in het kleine stadje aan de Ierse westkust. Alle winkeliers in de stad kregen de kans om hun producten per drone bij de mensen thuis te laten bezorgen, van de plaatselijke apotheek tot aan de koffiebar en het Thaise afhaalrestaurant. Alles met een gewicht tot maximaal twee kilo kan worden bezorgd. Manna Aero rekent de winkeliers een vast bedrag voor de bezorgdienst en retailers rekenen hun klanten een bedrag tussen de €3 - €5 aan bezorgkosten.

"Er was iemand die een stronk broccoli bestelde. Wie laat er nu broccoli per drone aan huis bezorgen? De broccoli kostte €0,79 maar de bezorgkosten bedroegen €5," zegt Bobby Healy, oprichter en directeur van Manna Aero, een Ierse start-up dronebezorging als dienst verder ontwikkelt. 

"Mijn favoriet waren klanten die om negen uur 's avonds een pot babyzalf en een meloen bestelden. Nu zou je kunnen denken dat ze echt niet zonder de babyzalf konden maar ze voegden er ook een meloen aan toe. Gewoon omdat het kon."

De items bereiken de klant binnen 200 seconden, dit is net iets minder dan drieënhalve minuut. Ze worden vanaf het dak van het plaatselijke Tesco-filiaal door één van Manna's drones (ongeveer met een spanwijdte van een zeearend) voorzichtig voor de deur gezet aan een lange kabel, terwijl de drone in de lucht blijft hangen. 

Volgens sifted.eu is Manna Aero, dat onlangs een licentie heeft aangevraagd om onder de nieuwe droneregelgeving van de EU te mogen werken, van plan om in heel Europa een dronebezorgdienst aan te gaan bieden, met name voor het bezorgen van maaltijden en kruidenierswaren. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven