Egyptische Valencia-seizoen traag op gang

Het Valencia-seizoen is belangrijk voor zowel grote als kleinere exporteurs, maar het seizoen is nogal traag op gang gekomen. De vraag is nog niet erg groot, maar zal naar verwachting volgende week aantrekken. Volgens een Egyptische exporteur, die zich dit seizoen vooral op de markt in Dubai richt, zijn de prijzen niet bijzonder hoog.

Volgens Mahmoud Elmedany, eigenaar van de Egyptische fruitexporteur Elmedany: "Ons bedrijf is het seizoen traag begonnen. De vraag is minimaal, hoewel de kwaliteit goed is en de prijs concurrerend. We verwachten echter dat de zaken snel zullen aantrekken en we denken dat we dit seizoen ongeveer 50 containers zullen exporteren. Ik kan echter grotere hoeveelheden leveren als de klanten daarom vragen. Als de vraag toeneemt, denk ik dat de markt begin februari zal aantrekken en het seizoen echt van start zal gaan."

"We hebben onze belangrijkste markt in Dubai, maar we zouden dit seizoen graag nieuwe markten betreden. Landen als Rusland, China en Europese landen zouden een goede gok zijn, omdat dit zeer interessante markten zijn. Om te slagen, zal het aan mij zijn om dit jaar de best mogelijke kwaliteit te leveren. Er zijn wat uitdagingen geweest met nieuwe klanten op het gebied van betaling. Deze nieuwe klanten eisen krediet na aankomst omdat er nog geen vertrouwen is. Persoonlijk gebruik ik liever een kredietbrief om problemen te voorkomen, maar veel importeurs weigeren deze oplossing."

Hoewel de prijzen voor Valencia's elke dag veranderen, zijn de prijzen dit seizoen over het algemeen in beide richtingen niet extreem geweest. "De prijzen voor Valencia-sinaasappelen zijn dit seizoen vrij normaal. Mijn FOB-prijs is € 6,60 per karton van 15 kg, maar afhankelijk van de betalingswijze en de bestelde hoeveelheid kan daarover worden onderhandeld. Er zijn verschillende dingen die de prijs beïnvloeden, zoals de opbrengsten van teeltbedrijven en concurrerende landen, zoals Spanje. Dit betekent dat de prijzen dagelijks veranderen," besluit Elmedany.

Voor meer informatie:
Mahmoud Elmedany
Elmedany
+20 010 988 27722
Mahmoudelmedany2020@gmail.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven