AGF-afdeling van cruciaal belang voor succes van supermarktketens

Nederland: Saskia Egas Reparaz wordt de nieuwe directeur van Hema
De overname van Hema door de Jumbo-familie Van Eerd en Parcom heeft ook directe gevolgen voor het management van de keten: er komt een nieuwe directeur en 3 van de 5 directeuren worden vervangen. De huidige directeur Tjeerd Jegen, die Hema 6 jaar heeft geleid, zal de fakkel overdragen aan Saskia Egas Reparaz, die momenteel directeur is van drogisterijketen Etos. De nieuwe directeur heeft meer dan 20 jaar ervaring bij Ahold Delhaize, waarvan 3 jaar als marketingdirecteur, schrijft Business Insider.
Bron: retaildetail.eu

VK: Whisk voegt Sainsbury's toe aan zijn recept-en-boodschappenlijst platform
Whisk heeft nu Sainsbury's toegevoegd aan zijn platform, waardoor het in totaal 5 Britse bedrijven heeft die de ingrediënten voor zijn recepten kunnen leveren via de slimme online-boodschappenlijstjes die het bedrijf met zijn technologie creëert. Gebruikers van de Whisk recepten-app kunnen een recept van waar dan ook opslaan in een persoonlijke receptenbox en de ingrediënten exporteren naar een interactief boodschappenlijstje dat vervolgens naar samenwerkende supermarkten kan worden gestuurd. Whisk maakt gebruik van machine learning om ervoor te zorgen dat wanneer shoppers een recept van een van zijn uitgeefpartners omzetten in een boodschappenlijstje, alle ingrediënten op dat moment in voorraad zijn en beschikbaar zijn voor lokale thuisbezorging of voor de ophaalservice. Zijn AI Food Genome vergelijkt ingrediënten in recepten van elk platform om te vinden waar ze beschikbaar en nog vers zijn.
Bron: internetretailing.net 

Ierland: Lidl creëert volgend jaar 1.200 banen
De Duitse supermarktketen Lidl creëert het komende jaar 1.200 banen in Ierland. Het gaat om een reeks operationele banen en kantoorfuncties in winkels, regionale distributiecentra en het hoofdkantoor in de hoofdstad. Het bedrijf wil dit jaar zes nieuwe winkels op het Ierse eiland openen en zeven van zijn bestaande winkels verbouwen.
Bron: rte.ie

Oekraïne: AGF-afdeling van cruciaal belang voor succes van supermarktketens
"EastFruit-controles van de AGF-afdelingen van supermarktketens hebben al vaak het lot van de hele retail van een bedrijf voorspeld. De recente aankondiging dat de Furshet-supermarktketen een aanzienlijk deel van zijn winkels sluit, is de zoveelste bevestiging dat de groenten- en fruitafdeling van cruciaal belang is voor een supermarktketen, ongeacht het formaat. Feit is dat Furshet volgens de resultaten van onze uitgebreide beoordeling van het assortiment, de kwaliteit van de producten, de kwaliteit van de afdeling en de dienstverlening en het prijsniveau van de AGF-afdelingen al verscheidene jaren op rij een outsider is in de beoordeling van supermarkten in Kiev."
Bron: east-fruit.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven