FruitPro introduceert Premium Red

"Grapefruit wordt een steeds belangrijker item in het schap"

Tholen - Het Israëlische grapefruitseizoen verloopt naar volle tevredenheid. Dat vertelt Jordi Fijnheer van FruitPro, dat in oktober 2017 werd opgericht als onderdeel van Galilee Export, één van de grootste producenten in Israël en een gevestigde naam in de internationale AGF-sector. Vanuit Ridderkerk richt het Ridderkerkse kantoor zich hoofdzakelijk op de Benelux-landen, Scandinavië, Duitsland en Oost-Europa.

"Aangezien andere producerende landen, zoals Turkije en Spanje eerder uit het assortiment gaan, is de weg vrij voor een goede vraag naar grapefruit uit Israël. Hoewel het areaal van Galilee iets is uitgebreid, kunnen we het volume vooralsnog prima plaatsen. Doorgaans wordt de kwaliteit van het citrus richting het einde toe iets minder lang houdbaar, maar we hebben eigenlijk geen klachten gehad en hebben een heel stabiel seizoen", vertelt Jordi.

"Afgelopen jaar zagen we met de eerste lockdown meteen een torenhoge vraag naar citrus, voornamelijk vanuit de retail en daar konden we met onze Israëlische import prima op inspelen. Ook tijdens de lockdown hebben we wekelijks containers binnen gekregen. Ook voor de komende maanden zien we de vraag eerder toe- dan afnemen. We zien grapefruit een steeds belangrijker item worden, ook in het Nederlandse supermarktschap."

Samen met Galilee Export heeft FruitPro een nieuw premium  grapefruitmerk geïntroduceerd onder de rasnaam Premium Red. Onder dit merk vallen grapefruitrassen die ten noorden van het Meer van Galilea en in de Hula-vallei worden geteeld en daarmee groeien onder unieke klimatologische omstandigheden vanwege het verschil in dag- en nachttemperatuur. Dit resulteert in een unieke smaak met een hogere Brix-waarde (10-14) ten opzichte van andere grapefruitrassen (6-7) en een hogere sapgehalte (45% tot 55%). 

"We hebben de Premium Red in december geïntroduceerd en krijgen er een geweldige respons op van onze klanten. We zien dit dan ook als een grote kans om de citrusverkoop bij onze klanten een verdere impuls te geven", besluit Jordi. FruitPro verwacht sowieso tot maart nog aankomsten. "Andere jaren konden we het citrus nog weleens tot mei aanbieden, maar het is de vraag of we dit gaan halen vanwege de toegenomen vraag", besluit Jordi.

Voor meer informatie:
Jordi Fijnheer
FruitPro 
Tel:+31 180 763391
j.fijnheer@fruitpro.nl   
www.fruitpro.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven