William Willems, Central Fruit

“Vraag naar citrus genormaliseerd na drukke decembermaand”

Tholen – Het Spaans citrusseizoen is al enkele maanden bezig en volgens handelaar William Willems van Central Fruit is het een topseizoen. “De hele lijn van Spaans citrus van ons huismerk Cibel is dit seizoen van zeer goede kwaliteit. Samen met onze partners proberen we elk jaar het hele seizoen door premium kwaliteit te garanderen en dit jaar zijn we daar uitzonderlijk goed in geslaagd.”

“De vraag naar citrus is momenteel genormaliseerd. December is traditioneel een hele goede citrusmaand met veel vraag. Op dit moment is er veel vraag naar easypeelers, zoals clementines. De vraag naar handappelsienen is stabiel, echter de vraag naar persappelsienen is deels weggevallen door de sluiting van de horeca”, legt William uit.

Naast het aanbod Spaans citrus is er ook Egyptisch, Turks en Israëlisch op de markt. “Dit geeft wel wat druk. Langzaamaan begint er een overaanbod te komen, waardoor ook de prijzen wat onder druk komen te staan. Spanje zelf spreekt over mindere beschikbaarheid en een stijgend prijsniveau voor de aankopers van Spaans citrus, maar dat is speculatief. Hoe het voor de komende maanden gaat lopen, is koffiedikkijken, maar tot nu toe mogen we erg tevreden zijn”, besluit William.

Voor meer informatie:
William Willems
Central Fruit
Werkhuizenkaai 112-154
Mag. 47-48-49
1000 Brussel
+32(0)2242 62 00
william@centralfruit.be        
www.centralfruit.be     

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven