Tygho Kampschöer, Fruvexco:

"Nieuwe oogst Chinese gember goed binnengekomen"

Tholen - Fruvexco heeft haar eerste container met Chinese nieuwe oogst gember ontvangen. Volgens directeur Tygho Kampschöer is de gember van een goede kwaliteit. “Het is ieder jaar weer de vraag hoe de eerste nieuwe oogst bij ons aankomt. Vooral de eerste nieuwe oogst kan nogal eens voor hoofdpijn zorgen. Vaak is de gember nog wat vochtig en is de huid nog niet helemaal gesloten. En met de weersomstandigheden in Europa omstreeks januari is het altijd een uitdaging om de gember fatsoenlijk te drogen. Gelukkig kwam de gember goed binnen.

"Wij hadden gevraagd aan onze verladers om vooral rustig aan te doen en eerst tijd te besteden aan de selectie in China. Wij wilden niet perse heel vroeg op de markt zijn. Ieder jaar zijn er een aantal containers in Europa die verkocht worden terwijl de gember nog (te) nat is, met losse huid en stukken bederf in de doos. Dit is vaak het gevolg van een te vroege start. Soms kan het lonen om iets vroeger te zijn, vooral wanneer er een tekort is. Maar dit jaar lijkt het niet nodig te zijn om natte gember te verkopen.”

Voor de komende weken wordt er een interessante markt verwacht, waar goedkopere gember van matige kwaliteit zal moeten concurreren met duurdere gember van betere kwaliteit. “Voor elk wat wils eigenlijk. Maar gezien de huidige situatie omtrent de beschikbaarheid van containers in China zal het niet eenvoudig zijn om gember in te kopen voor een relatief lage prijs. Vergeleken met de prijzen voor containers, zien we een stijging van tot bijna zes keer de prijs die we normaal voor een lege koelcontainer moeten betalen", besluit Tygho.

Voor meer informatie:
Tygho Kampschöer
Fruvexco
Buskesdries 5
6673 DP Andelst
Tel: +31 (0) 488 427895
tygho@fruvexco.com 
www.fruvexco.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven