Jacques Guironnet, ASPA2, over de Franse vroege asperges:

"Nadat de restaurants moesten sluiten, hebben onze Aziatische klanten hun verkoopkanalen gediversifieerd"

Afgelopen week is de afzet van Franse vroege asperges van start gegaan. Hoewel  in veel landen de restaurants gesloten zijn, is Jacques Guironnet van ASPA2 redelijk optimistisch over dit seizoen. “Een aantal van onze klanten is toch ​bereid om asperges in te kopen. De vraag komt vooral van grossiers die speciaalzaken bedienen."

Normaal gesproken exporteert ASPA2 een deel van de aspergeopbrengst naar Azië. “Ook daar zullen de restaurants op dit moment echter gesloten zijn. Dit wil niet zeggen dat er helemaal geen vraag is. Onze klanten in de Aziatische landen hebben hun verkoopkanalen namelijk gediversifieerd. Ook daar zijn grossiers begonnen met het bedienen van speciaalzaken en sommige klanten verkopen asperges online."

De kwaliteit van de asperges is goed. “Maandagochtend hebben we de eerste asperges geplukt. Ze hadden een heel mooie grootte, waren erg wit, hadden weinig vezels en waren niet bitter. Nu consumenten meer tijd hebben om te koken, hopen we dat ze asperges echt voor hun plezier zullen kopen."

Dit jaar probeert ASPA2 consumenten uit te leggen waarom Franse asperges zo vroeg in de schappen te vinden zijn. "We telen onze asperges met een warmtenet zonder fossiele brandstoffen, dus zonder CO2-uitstoot. Met ons verwarmingssysteem kunnen we onze teeltperioden spreiden, ongeacht de weersomstandigheden. Jacques voegt eraan toe dat de aspergeteelt van ASPA2 voorloopt, maar niet buiten het seizoen valt. “Soms komen er hierdoor in februari 'onverwarmde' asperges op de markt. ASPA 2 heeft het teeltschema zo opgesteld dat het ook met Pasen met producten op de markt aanwezig is.

Voor meer informatie:
Jacques Guironnet
ASPA2
Telefoonnummer: +33 (0)2 47 58 95 93
Faxnummer: +33 (0)2 53 68 26 65
info@aspa2.fr  
www.aspa2.fr 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven