Wereldwijde handel in diepgevroren aardappelproducten met 10% j-o-j gedaald

Volgens de laatste publicatie van de Annual Insight Frozen Potato Trade nieuwsbrief bleek oktober 2020 opnieuw een trage maand te zijn voor de wereldwijde handel in diepgevroren aardappelproducten. De volumes van oktober 2020 daalden met 13,5% ten opzichte van oktober 2019, hoewel gezegd moet worden dat oktober 2019 een uitzonderlijk goede maand was, omdat Europese spelers toen konden profiteren van de beschikbaarheid van pas geoogste aardappelen.

De handel blijft 10% j-o-j achter in vergelijking met oktober 2019, ondanks een relatief sterk herstel in de (late) zomermaanden. In tegenstelling tot de verwachtingen vertonen de handelsprijzen stabiliteit in de ontwikkelde markten. In kleinere markten zijn meer prijsgevoelige aankopen te zien.

Zoals gemeld op potatonewstoday.com ligt de Europese handel nog steeds ver onder de cijfers van vorig jaar, vooral de markten die aan het begin van het jaar sterke lockdownmaatregelen hebben genomen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Spanje. De Verenigde Staten zijn het enige grote importland dat een sterke netto importgroei realiseert.

Uit de gegevens blijkt dat de Belgische spelers zich met kracht op de Amerikaanse markt hebben begeven. Cijfers tonen aan dat de groei van België met name gerealiseerd wordt in het retail private label segment.

Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven