Piek voor Chileense biologische blauwe bessenexporteurs

De verschepingen van Chileense biologische blauwe bessen bereiken hun bijna traditionele piek in week 3 en 4, met een cumulatief totaal tot week 1 dat al meer dan 8.900 ton bedraagt. Dit komt neer op een stijging van 18% ten opzichte van de uitvoer van het seizoen 2019/20, waarmee een significante opwaartse trend vanaf week 48 wordt vastgehouden.

Deze oplopende trendcurve in de export van biologische blauwe bessen heeft opmerkelijke momenten gehad, zoals het volume van de zendingen in week 50, die 100% hoger lag dan het overeenkomstige cijfer in dezelfde week van het vorige seizoen.

Tijdens seizoen 2019/2020 vertoonde de export van Chileense biologische blauwe bessen al een groeitrend. Volgens informatie van het Chilean Blueberry Committee registreerden de exportzendingen voor week 11 in dat seizoen een record van 15.470 ton; 16% meer dan de hoeveelheden die in het seizoen daarvoor werden bereikt.

In seizoen 2019/2020 was 77% van de zendingen bestemd voor de Noord-Amerikaanse markten. Dit kwam neer op een groei van 11% ten opzichte van het vorige seizoen. De Europese markten absorbeerden de resterende 23% van de export van biologische blauwe bessen, wat een groei van 41% betekent.

Bron: blueberriesconsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven