Waitrose staat in Greenpeace-rapport op eerste plaats voor inspanningen om plastic te verminderen

Rusland: Lenta rapporteert omzetgroei van 7,3% in FY2020
De Russische retailer Lenta heeft voor het volledige jaar 2020 een omzetgroei van 7,3% tot € 4,8 mld gemeld. Ondanks veranderingen in het consumentengedrag als gevolg van de pandemie zag de retailer zowel in hypermarkten als supermarkten een groei van 11,6%. De omzet in hypermarkten steeg met 7,1% j-o-j tot € 4,4 mld, terwijl de omzet in supermarkten met 9,3% steeg tot € 420 mln. Het bedrijf meldde een "sterke" groei van de like-for-like omzet van 5,4% in het boekjaar 2020.
Bron: esmmagazine.com 

Polen: Carrefour introduceert initiatief om voedselverspilling te voorkomen
Klanten van Carrefour Polen kunnen alledaagse artikelen met een korte houdbaarheid tegen gereduceerde prijzen vinden in hypermarkten en supermarkten in het hele land, dankzij het nieuwe 'Stop Marnotrawstwu' (Stop Afval) initiatief van de retailer. De detailhandelaar zal kortingen tot 90% aanbieden in de speciale zones in de winkels die aan het initiatief meedoen.
Bron: esmmagazine.com 

Lidl opent Baltisch logistiek centrum in Riga
Retailer Lidl heeft op 25 januari in Riga een nieuw logistiek centrum geopend om de Baltische staten te bedienen. Het is gevestigd aan Dzelzavas Street 131 en zal toekomstige Lidl-winkels in Letland en Estland voorzien van goederen en producten. Bij de opening van het logistiek centrum zei Jakob Josefsson, voorzitter van de Raad van Bestuur van Lidl Latvija en Lidl Eesti: "Het afgelopen jaar was heel belangrijk voor ons; we hebben de bouw van dit moderne gebouw voltooid en met onze wervingscampagne meer dan 1.200 nieuwe banen gecreëerd in heel Letland. De opening van het logistieke centrum tijdens deze zware wereldwijde crisis toont onze toewijding en zal een optimistisch signaal afgeven aan onze collega's, toekomstige klanten en de samenleving dat we in deze turbulente tijden succesvol kunnen opereren en onze doelen kunnen bereiken."
Bron: eng.lsm.lv 

Aldi Süd gaat vier regionale vestigingen sluiten, waardoor 660 banen op de tocht komen te staan
Aldi Süd is van plan in de komende twee jaar vier regionale bedrijven in Duitsland te sluiten, aldus een bericht in Rundschau.de. De maatregel maakt deel uit van het plan van de retailer om kosten te besparen door zijn logistieke netwerk te vernieuwen. Als gevolg van deze sluitingen zullen ongeveer 660 banen verloren gaan. Aldi Süd streeft ernaar alle werknemers, die door dit besluit worden getroffen, een andere baan aan te bieden, aldus het bericht.
Bron: esmmagazine.com 

Waitrose staat in Greenpeace-rapport op eerste plaats voor inspanningen om plastic te verminderen
Waitrose staat voor het tweede jaar op rij op de eerste plaats in de jaarlijkse ranglijst van Greenpeace, waarin wordt nagegaan hoe supermarkten het gebruik van wegwerpplastic terugdringen. Waitrose wordt ook de eerste supermarkt die zijn hervulbare assortiment in de gangpaden integreert als onderdeel van zijn 'Waitrose Unpacked'-test.
Bron: waitrose.pressarea.com 

Getir haalt € 105 mln op voor uitbreiding naar VK, Frankrijk, Brazilië en Mexico
Het Turkse on-demand bedrijf voor snelle leveringen Getir heeft aangekondigd dat het in een financieringsronde € 105 mln heeft opgehaald voor internationale expansie. De financieringsronde, geleid door durfkapitalist Michael Moritz's Crankstart Investments en het Braziliaanse Base Partners, waardeert Getir op ongeveer € 698 mln. Met deze investering wil Getir internationaal uitbreiden om zijn diensten in eerste instantie aan te bieden in Londen, Sao Paolo, Mexico City en Parijs.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Polen: Spar opent twee EuroSpar supermarkten in Bydgoszcz
Spar Polen heeft twee EuroSpar-winkels in Bydgoszcz toegevoegd aan haar retailportfolio, waarmee het totale aantal winkels op 225 komt. De nieuwe supermarkten bevinden zich in het centrum van de stad en bieden klanten een grote verscheidenheid aan verse levensmiddelen.
Bron: spar-international.com 

Aldi opent 100ste winkel in Italië
Discounter Aldi heeft de mijlpaal van 100 winkels in Italië bereikt. De retailer is nu aanwezig in 6 regio's in Noord-Italië: Trentino-Alto Adige, Piemonte, Lombardije, Veneto, Emilia-Romagna en Friuli-Venezia Giulia. De winkels, kantoren en logistieke centra in Oppeano en Landriano bieden werk aan meer dan 2.000 mensen.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven