Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Malse regenbuitjes gunstig voor Indiase vijgenteeltgebieden

Het verse vijgenseizoen is in India begonnen en het ziet ernaar uit dat het een veelbelovend seizoen wordt. Het weer is gunstig geweest en de vijgen hebben voldoende regen gehad. Over het algemeen zou het een beter seizoen moeten worden, want vorig jaar werd het seizoen als gevolg van de pandemie verkort.

Sam Agri, een Indiase exporteur van versproducten en granaatappelen, is de laatste zeven jaar betrokken geweest bij proeven met verschillende vijgenvariëteiten en bij het telen en exporteren van verse Indiase vijgen. Volgens GVK Naidu van de Sam Agri Group heeft het bedrijf een niche gevonden in de verse vijgenexport. Naidu: "Sinds 2016 exporteert Sam Agri commerciële ladingen vijgen naar het Verenigd Koninkrijk, Europa, het Midden-Oosten, Hongkong, Singapore en andere Aziatische markten. In de afgelopen drie jaar heeft Sam Agri een niche opgebouwd in de verse vijgenexport en is de enige exporteur die vijgen vanuit India consequent naar meerdere markten exporteert."

Hoewel verse vijgen een nicheproduct zijn heeft Sam Agri zich goed gevestigd dankzij de samenwerking met Israëlische deskundige telers. "We hebben een vijgenteeltgebied van meer dan 150 ha in Zuid-India die GAP-gecertificeerd zijn en van waaruit het fruit van januari tot en met juni beschikbaar is voor de export. Met veel proeven en overleg met deskundige telers uit Israël zijn de teeltprotocollen en -praktijken vastgesteld om te voldoen aan de strenge normen voor residugehalten van de Europese markt. Het Indische seizoen is complementair aan het Mediterrane seizoen en garandeert een continue beschikbaarheid voor de klanten," zegt Naidu.

De geëxporteerde variëteit heet Brown Turkey. Naidu: "Onze vijgenverpakking omvat 160g verpakkingen en bulk 1 kg trays, afhankelijk van de wensen van de klant. Voor zowel zak- als trayverpakkingen zijn verschillende groottes beschikbaar. De Brown Turkey-vijgen zijn zoet, heerlijk en hebben een rode tot paarsachtige schil met getint roze vruchtvlees. Met een houdbaarheid van meer dan 12 dagen hebben de vijgen een brede marktacceptatie verworven. In onze regio's waar vijgen worden geteeld heeft het dit jaar goed geregend en dankzij de gunstige weersomstandigheden verwachten wij een goede, constante opbrengst en de vooruitzichten zien er beter uit dan vorig jaar, toen het seizoen werd verkort als gevolg van Covid-gerelateerde lockdowns."

David Levin van Sam Agri: "We zijn vanaf de derde week van januari begonnen met onze verladingen naar Europa en we zien ook goede reacties en aanvragen uit andere markten, zelfs in het licht van Covid-gerelateerde lockdowns. Luchtvracht en connectiviteit zijn nog steeds een uitdaging, maar we hopen dat de zaken de komende maanden zullen verbeteren om de logistieke problemen op te lossen."

Voor meer informatie:
Dhr. GVK Naidu
SamAgri
+91 98480 25196
 info@samagri.com  
www.samagri.com 

David Levin
SamAgri
+972 52 369 1333

Publicatiedatum: