Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toewijzing invoercertificaten knoflook vierde deelperiode 2020/2021

De toewijzingen van de aanvragen voor invoercertificaten verse knoflook zijn gepubliceerd. Hiervoor kon u van 4 tot en met 7 januari 2021 aanvragen indienen.

Toewijzing
Voor het contingent 09.4100 is meer aangevraagd dan er beschikbaar is. Dit is het contingent voor nieuwe importeurs van knoflook uit China. De Europese Commissie (EC) heeft voor dit contingent een toewijzingscoƫfficiƫnt vastgesteld van 0,583451%.

Voor de andere contingenten is er minder aangevraagd dan er beschikbaar is. Heeft u hiervoor aangevraagd? Dan krijgt u invoercertificaten voor de door u aangevraagde hoeveelheid.

Geldigheid
De certificaten zijn geldig van 1 maart tot en met 31 mei 2021.

Nieuw contingentjaar met nieuwe regels
Op 1 juni 2021 opent een nieuw contingentjaar. De contingenten voor het invoeren van knoflook vallen vanaf dat moment onder de regels van verordening 2020/760 en 2020/761. Verordening 341/2007 vervalt.

Voert u knoflook uit China in? Dan moet u zich voortaan vooraf laten registreren in de LORI-database van de Europese Commissie. Wij gaan u in een apart nieuwsbericht informeren over de veranderingen.

Voor meer informatie
Op onze informatiepagina Invoer knoflook vindt u alle informatie over deze regeling.

U kunt de toewijzingen ook zelf bekijken op de openbare website van de EC (pdf). Selecteer eerst de taal, dan het jaartal, vervolgens de sector en tenslotte het gewenste volgnummer van het contingent.

Publicatiedatum: