Duitse Frutal ziet grote marktkansen voor granaatappelpitten

Deze maand heeft Frutal uit Hamburg zijn toch al ruime assortiment verder uitgebreid met granaatappelpitten. Directeur Hüseyin Can Olgun ziet om twee redenen grote marktkansen voor het nieuwe product: "De conveniencemarkt groeit al jaren en zal dat blijven doen. Bovendien worden de granaatappelen hier in Hamburg verwerkt, zodat wij absolute versheid kunnen garanderen."

Satilmis Olgun van Frutal

Voor de verwerking van het fruit werkt Frutal samen met FrischFrucht, een exclusieve partner op de Hamburgse groothandelsmarkt. In tegenstelling tot andere leveranciers die granaatappelpitten aanbieden die in de landen van oorsprong zijn verwerkt, hanteert Frutal het principe "wat vandaag wordt verwerkt en verpakt, is morgen bij de klant". "Wij halen de granaatappelen uit verschillende teeltlanden, zodat de granaatappelpitten het hele jaar door beschikbaar zijn," meldt de manager.

De granaatappelpitten worden gedroogd (Foto: Frutal)

State-of-the-art faciliteit
"We hebben een nieuwe ultramoderne productie-installatie gebouwd voor de verwerking van granaatappelen. Met volledig geautomatiseerde faciliteiten garanderen we hygiëne op het hoogste niveau en zijn we in december 2020 gecertificeerd door IFS Food," legt de directeur uit.

Frutal is op zoek naar meer partners voor de vermarkting van het nieuwe product. De granaatappelpitten worden aangeboden in handige meeneembekers, waarvan het gewicht kan variëren tussen 100 en 150 gram. Voor grote afnemers zal het in de toekomst ook mogelijk zijn het product in zakken van 1 kilogram te kopen.

Verpakt in handige to-go bekertjes komen de granaatappelpitjes op de markt (Foto: Frutal)

Productinnovatie beantwoordt aan de eisen van de consument
De betrouwbare en innovatieve partner voor groenten en fruit gelooft in het marktpotentieel van het nieuwe product. Olgun: "We zijn ervan overtuigd dat we met ons nieuwe aanbod tegemoet komen aan de wens van veel consumenten naar een kwalitatief hoogwaardig, maar bovenal een vers product!"

Voor meer informatie:
Hüseyin Can Olgun
Frutal GmbH & Co. KG
Lindhorster Straße 4
21218 Seevetal
+49 172 6315 120
hueseyin@frutal-gmbh.de
www.frutal-gmbh.de


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven