Nieuwe grossier uit Wuppertal focust zich op regionale retail

De Duitse stad Wuppertal heeft sinds 1 januari 2021 een splinternieuw groothandelsbedrijf voor groenten en fruit. Onder de naam GÖZ GmbH bieden Gökhan Türkseven en zijn coöperatiepartner een breed assortiment aan allerlei soorten verse producten aan. Men focust zich daarbij overwegend op retailers in de regio, bevestigt Gökhan bij navraag.

Ondanks of dankzij corona besloten de twee coöperatiepartners een eigen firma op te richten. "Mijn partner was reeds in de groenten- en fruitsector actief, ik zelf kom uit de autohandel. Corona heeft veel branches hard getroffen, de omzetten in de levensmiddelenhandel bleven daarentegen overwegend overeind. Hierdoor ontstond het idee een start te maken in deze branche en een eigen bedrijf op te richten."


De eerste leveringen uit importland Turkije zijn reeds gearriveerd. Links: Murcott mandarijnen, rechts: Dalli tomaten

Gat op de markt door het wegvallen van de groothandel
Men beschikte reeds over een bedrijfshal aan de Konsumstraße in het noordoosten van Wuppertal, die voor de oprichting van het nieuwe bedrijf werd uitgerust met twee koelruimtes. In totaal staat er circa 500 m² bedrijfsoppervlak ter beschikking, waarvan circa 100 m² koeloppervlak. Door het wegvallen van de plaatselijke groothandelsmarkt (FreshPlaza deed verslag), is er een interessante gat op de markt ontstaan, meent de nieuwe ondernemer. "Vroeger namen klanten in Wuppertal en omgeving hun producten hoofdzakelijk via de groothandelsmarkt Varresbeck af. Veel handelaren van destijds zijn echter gestopt of men is bijvoorbeeld naar Venlo verhuisd." 

Er is echter nog steeds behoefte aan een regionale, flexibele groothandelspartner, gelooft Gökhan: "We zien groot potentieel bij regionale retailers. Niet alleen in Wuppertal, maar ook in omliggende steden zonder plaatselijke groothandelsmarkt, bijvoorbeeld Aachen of Kerpen. Door ons eigen voertuigpark zijn we in staat deze clientèle dagelijks met verse producten te beleveren. Men kan de producten echter ook zelf ter plaatse in onze afhaalmarkt uitzoeken."

Inmiddels heeft het management van GÖZ de eerste leveringen uit Turkije - groenten en citrus - ontvangen. Aanvullende producten heeft men via leveranciers uit Nederland en Spanje afgenomen, aldus Gökhan. "We werken samen met een betrouwbare grootleverancier in Turkije. Desondanks moeten we in tijden van corona rekening houden met verhoogde logistiekkosten, waardoor het alleen rendabel is volle vrachtwagens te bestellen. Daarom zijn we nog op zoek naar een regionale partner, die zich bezighoudt met de import en bij wie we ook kleinere hoeveelheden zouden kunnen bestellen."

Branche leren kennen
De tweekoppige directie heeft zich aanvankelijk ten doel gesteld om de branche en eventuele kansen op de markt te leren kennen. "We kijken terug op een succesvolle start, maar willen niet te snel bepaalde productcategorieën of afzetmarkten uitsluiten. Passend bij de huidige situatie hebben we de horeca bijvoorbeeld nog niet werkelijk in overweging genomen. In de toekomst zou het leveren aan snackbars en andere horecagelegenheden echter ook interessant zijn voor ons", luidt het afsluitend.

Voor meer informatie:
GÖZ GmbH
Gökhan Türkseven
Konsumstraße 45
42258 Wuppertal 
+49 1 788422009
goezgmbh@outlook.de  
http://www.goezgmbh.com


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven