Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse importmarkt merkt effecten pandemie

“De pandemie zet de wereld op zijn kop, zo ook de Italiaanse importmarkt. Dit komt omdat er vaak minder bestellingen zijn dan anders en de beheerskosten hoger. De maand december werd gekenmerkt door een lage consumptie, lage prijzen en weinig onderhandelingen. De sluiting van de horeca heeft hier aan bij gedragen, want normaal gezien verdrievoudigt de vraag tijdens de kerstvakantie”, zegt Raffaele Lasciarrea, commercieel directeur bij het Apulische Ifres.

Raffaele Lasciarrea

“De afzet van de Spaanse ijsbergsla gaat door, ondanks dat de vraag is gedaald vanwege de horecasluiting. In Spanje heeft de storm Filemena geleid tot minder hoeveelheden. De oogst is vertraagd en er is sprake van een prijsstijging van 20%.” 

“De Hayward kiwi’s uit Griekenland, die worden verkocht onder het merk Kiuì, kennen momenteel een vrij levendige markt. De laatste twee maanden van 2020 werden gekenmerkt door tragere onderhandelingen, maar desondanks waren de gemiddelde prijzen hoog. Wel was de vraag wat minder, maar de kwaliteit is uitstekend. Dankzij de ligging van ons bedrijf kunnen de kiwi’s in relatief korte tijd naar ons worden verscheept, waar het wordt klaargemaakt voor de afzet op verschillende markten. De verwachting is dat het geringe volume volledig zal worden afgezet, omdat de commerciële kalender tot ver in het voorjaar wordt verlengd dankzij de technieken van de gekoelde opslag.”

Kwaliteitscontrole bij bananen

“De invoer en distributie van andijvie uit België is toegenomen, mede dankzij de samenwerking met een aantal telers uit het noorden van Frankrijk. De vraag blijft stabiel, maar de prijzen stijgen door de geringe beschikbaarheid. Wat de bananen betreft werken we samen met Del Monte, zodat de bevoorrading gegarandeerd is. Vanwege de pandemie hebben bedrijven minder besteld en wordt er met terughoudendheid gepland voor de komende maanden.” 

Voor meer informatie:
Raffaele Lasciarrea
Ilfres Srl
Via Copenaghen 7
76011 - Bisceglie (BT) - Italië
(+39) 080 3925085
info@ilfres.com
ilfres.com

Publicatiedatum: