Lidl en Plastinet Flexibles boeken resultaat om plastic te verminderen

Begin 2020 startten Lidl en Plastinet Flexibles samen een project om te bekijken op welke manier het plasticafval in het AGF-schap kon worden verminderd. In een eerste fase werden de aardappel-verpakkingen onder de loep genomen.

Plastinet Flexibles ontwikkelde in samenwerking met zijn fabrikant, een hoogwaardige folie waardoor de dikte flink naar beneden kon. Dat resulteerde in een foliedikte van 30 micron voor een 2,5kg aardappelzak en 35 micron voor een 5kg aardappelzak. Een daling van respectievelijk 55% en 22%. Deze nieuwe folie ligt sedert de 2de helft van 2020 in alle Belgische Lidl winkels. Hiermee wordt op deze 2 referenties jaarlijks 51 ton aan plastic afval bespaard.

De folie loopt op dezelfde machines zonder aanpassingen. De snelheid van verpakken blijft dezelfde of is zelfs hoger dan ervoor. De folie is erg transparant, heeft een hoogwaardige bedrukking en de seals zijn perfect. Deze LDPE is een mono-folie waardoor hij uitermate recycleerbaar is. Bovendien bevat deze folie 50% gerecycleerd PE in de kern.

De inspanningen passen in een ruimere strategie van Lidl om het eigen plasticverbruik structureel en drastisch te verlagen. De retailer kondigde in 2018 al aan tegen 2025 minstens 20 procent minder plastics te willen verbruiken. Lidl beoogt ook dat alle kunststofverpakkingen van zijn huismerken tegen 2025 maximaal recycleerbaar zijn. Die maken nu 90 procent uit van het totale productaanbod. Lidl ligt met dat streefdoel 5 jaar voor op de Europese kunststofstrategie van de Europese Commissie. Die strategie streeft ernaar om alle kunststofverpakkingen uiterlijk tegen 2030 recycleerbaar te maken. 

Plastinet Flexibles is eveneens gespecialiseerd in BOPP-folies voor horizontale en verticale verwerking, laminaatfolies, zakken op rol, hoeklatten enzovoort. Naast de conventionele materialen biedt Plastinet Flexibles ook composteerbare folies aan uit hernieuwbare grondstof (o.a. “I am Green” uit suikerriet en folie uit zetmeel).

Voor meer informatie:
Luc De Grauwe
Plastinet Flexibles
Leedsesteenweg 130
9420 Erpe-Mere (België)
+32 (0)479 420 476
info@plastinet.be 
www.plastinet.be    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven