Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Brexit kan Ierse pootaardappelsector nieuw leven inblazen

Een van de belangrijkste boodschappen van het tweede Spring Tillage Webinar was dat de Ierse pootaardappelsector wel eens voordelen zou kunnen ondervinden van de hele Brexit-situatie. Dit zou kunnen voortvloeien uit het feit dat Schots pootgoed niet langer naar het eiland Ierland kan worden gebracht, als gevolg van de door Europa opgelegde post-Brexit fytosanitaire regelgeving. In de toekomst zullen de Ierse telers voor hun pootgoed wellicht aangewezen zijn op in eigen land geteeld pootgoed.

Vertegenwoordigers van de aardappelsector dringen er nu bij de telers van pootgoed op aan om op een gecoördineerde manier samen te werken, zodat zo efficiënt mogelijk aan de totale teeltbehoeften van de Ierse aardappelsector kan worden voldaan.

Teagasc is het staatsagentschap voor onderzoek, advies en onderwijs op het gebied van land- en tuinbouw, voeding en plattelandsontwikkeling in Ierland. De economen van Teagasc hebben bevestigd dat de huidige Brexit-handelsovereenkomst niet zo'n grote impact zal hebben op de Ierse grondbewerkingssector als eerder werd verwacht. Er wordt nu gewerkt aan nieuwe economische prognoses voor de sector. Die zullen in de komende weken beschikbaar komen.

Bron: agriland.ie
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven