Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Herkomst van de kersen nog onbekend

Verpakking van importkersen Covid-19 positief getest

De binnenverpakking van een partij ingevoerde kersen testte positief op Covid-19 in Wuxi, in de Oost-Chinese provincie Jiangsu. Het land van herkomst is nog niet bekend, maar alle onverkochte kersen uit dezelfde partij zijn verzameld en zijn klaar om te worden vernietigd, zo vertelden de plaatselijke autoriteiten vrijdag aan Global Times.

De kersen zouden zijn gesorteerd en verpakt op 18 december 2020 en zijn verkocht aan klanten in drie districten van Wuxi, vertelde de lokale preventiegroep Covid-19 aan de Global Times.

In totaal zijn 199 monsters van de getroffen omgeving, voorwerpen en personeel getest, alle met negatieve resultaten, aldus een verklaring die vrijdag is vrijgegeven door het Covid-19 preventieteam in Liangxi, Wuxi.

Geïmporteerde kersen zijn dit jaar populairder geworden bij de Chinese consument omdat de prijzen met 20% zijn gedaald als gevolg van een overaanbod, en exporteurs rekenen op een opleving van de Chinese consumptie tegen de achtergrond van Covid-19.

De gemiddelde prijs op de belangrijkste e-commerceplatforms voor versproducten daalde in de eerste weken van januari van 120 yuan (€15,27) per kilo tot minder dan 80 yuan (€9,90) per kilo, een daling van 34%, zo melden de media.

Sommige klanten vrezen dat de positieve Covid-19-resultaten op de verpakking van de kersen een hoger risico op besmetting met het virus betekenen, en zeiden dat zij liever nog even wachten alvorens opnieuw ingevoerde kersen te kopen.

Chileense kersen, op de voet gevolgd door Australische kersen, vormen het leeuwendeel van de kerseninvoer uit China. China beweert dat de Australische kersen van inferieure kwaliteit zouden zijn, een bewering die snel door de Australische autoriteiten werd ontkend. Ook Nieuw-Zeeland en Chili waren er snel bij om de kopers te verzekeren dat hun kersen veilig waren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven