Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Els van Herpen, ZON:

"Aanvoer Spaanse groenten voor de klok dit seizoen zo'n 25% lager

Tholen - Het volume Spaanse groenten dat ZON fruit & vegetables dit seizoen voor de klok verkoopt ligt op dit moment zo'n 25% achter op vorig jaar, vertelt manager klokverkoop Els van Herpen. "Tot Kerst hebben we minder product binnengekregen omdat er minder vraag was in de daghandel met name vanwege de horeca-lockdown in Nederland, België en Duitsland. Na Nieuwjaar zagen we een positieve omslag, maar toen deed de kou in Spanje zijn intrede en bleef de aanvoer achter."

"De afgelopen weken is de beschikbaarheid van Spaans product heel beperkt geweest en we kregen niet van alle producten het gewenste volume binnen. Met name de aubergines, courgettes en komkommers werden hard geraakt door het koude weer. Hiervan waren er de laatste weken echt heel weinig beschikbaar maar dat gaat nu langzaam omslaan. Inmiddels hebben ze in Spanje open weer en is de temperatuur ook hoger, vertelt Els. “Bij de paprika’s verschilt de beschikbaarheid op dit moment nog per kleur en bij de tomaten is er met name  bij de trostomaten deze week erg weinig beschikbaarheid.  Als de omstandigheden echter zo blijven, zal de aanvoer echter wel normaliseren, verwacht ik. "

"Evenals de prijzen, want die waren tijdens de koude periode echt hoog, maar gaan nu langzamerhand  weer naar een normaal niveau. Aubergines waren ontzettend duur en gaan nu wat zakken. De prijs van courgettes en ijsbergsla was afgelopen week al gezakt, net als de paprika's die vanaf maandag echter weer wat duurder zijn. De komkommers bleven vorige week nog strak aan de prijs, echter zijn nu ook zakkende", vertelt de manager klokverkoop. "We werken grotendeels samen met dezelfde coöperaties in Spanje als afgelopen seizoen en werken ook met dezelfde producten. Onze klanten blijven gelukkig goed kopen, waarbij we wel zien dat er momenteel wel meer via onze webclock wordt gekocht dan in de afmijnzaal."

Voor meer informatie:
ZON fruit & vegetables
Venrayseweg 104
5928 RH Venlo
Tel: 077-3239758
els.van.herpen@royalzon.com  
www.royalzon.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven