Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije keert terug naar douanetarief van 2018 voor walnoten

Op 31 december 2020 heeft de regering van Turkije een presidentieel besluit in het Turkse staatsblad gepubliceerd waarbij het invoertarief voor walnoten in de dop voor alle landen van oorsprong wordt verhoogd tot 15 %, behalve voor landen die een vrijhandelsovereenkomst met Turkije hebben gesloten.

Naast het tarief van 15% voor alle landen van oorsprong, is er ook een aanvullende heffing van 10% op uit de VS afkomstige noten, als tegenmaatregel voor de verhoging van de tarieven van de VS op Turks staal. Amerikaanse walnotenproducenten moeten dus rekenen op een douanetarief van 25%, zoals het vóór augustus 2020 was.

Uit een voorlopige analyse van het Amerikaanse ministerie van Landbouw blijkt dat deze recente wijziging in de belastingregeling de kosten van uit de VS afkomstige walnoten voor Turkse kopers minimaal zal beïnvloeden en geen effect zal hebben op de vraag naar Amerikaanse walnoten in Turkije.

Bron: USDA
Foto: Dreamstime.com

Publicatiedatum: