Blog Li-Ja Termijn, EBC Taleninstituut

"Aanpassen en doorgaan"

We lezen dagelijks veel over de negatieve invloeden die Covid 19 op ons heeft. Soms is het goed om even stil te staan bij de positieve veranderingen die het virus én de quarantaine teweegbrengt, schrijft Li-Ja Termijn van EBC Taleninstituut in haar blog. 

Als projectleider bij EBC Talen heb ik dit jaar gezien hoe flexibel een team kan zijn in tijden van nood. Met elkaar hebben we bergen verzet. De lopende taallessen op de leslocaties werden omgezet naar online lessen. We regelden gratis online trainingen voor mensen die noodgedwongen thuis zaten. We leerden hoe we moesten omgaan met Zoom, Teams, GoTomeeting en Skype en de docenten volgden webinar op webinar om de online lessen interessant en interactief te houden.

Toekomstplannen om onze taalscholing uit te breiden naar het buitenland, werden werkelijkheid. Onze docenten verzorgen nu online groepslessen met cursisten uit Engeland, Indonesië en Suriname. We trotseren de tijdzones door de lessen te laten plaatsvinden op een tijd die voor iedereen acceptabel is. We toetsen cursisten online en begeleiden op afstand de e-learning en huiswerkopdrachten. Werknemers van een machinefabriek die in Melbourne 2 weken in quarantaine zitten, volgen vanuit hun eigen hotelkamer een EBC-training Engels om zich extra voor te bereiden op hun werkzaamheden in the land down under. Ze hebben via onze docent in Nederland contact met elkaar. Dat is toch geweldig!

We zijn er nog niet klaar mee. De avondklok klinkt en eenzaamheid ligt op de loer. Maar soms is het goed om even stil te staan bij wat we wel hebben en bij de positieve veranderingen die deze tijd teweegbrengt.

Voor meer informatie:
Li-Ja Termijn
EBC

0164-265679
l.termijn@ebc.nl  
www.ebc.nl       


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven