Marcel Jansen: “Ik lag vijf meter verderop”

Markttenten weggeblazen door storm

Tholen – De storm van afgelopen week heeft veel schade toegebracht aan markthandel Jansen AGF uit Nieuwleusen. 6 markttenten werden door een windvlaag gegrepen. Eigenaar Marcel Jansen raakte gewond aan zijn nek en bovenkant borst. Twee andere collega’s zitten ook met thuis met klachten aan hand, rug en knie. De bakker, die de betreffende dag net op de markt was gearriveerd, raakte lichtgewond en kon later op de dag aan het werk, vertelt Mark.


Een deel van de marktkraam van Jansen AGF onder de markttenten in betere tijden

“We waren de 4e tent aan het vastzetten toen er een windvlaag kwam en de tenten de lucht in vlogen. Ik zelf lag 5 meter verderop en kreeg een stok tegen mijn nek. Mijn collega lag 15 meter verderop aan de andere kant van de straat.”

Sinds jaar en dag, onder alle weersomstandigheden gaat Jansen AGF naar de markt. “Ook met windkracht 5 of 6, dat is altijd goed gegaan maar dit was extreem. De tenten waren nog vrij nieuw. De oude tenten hadden als probleem dat het tentdoek er wel eens vanaf waaide. Wij zijn altijd als eerste op de markt omdat we een grote vrachtwagen moeten uitladen, de wind had vrij spel. Waarschijnlijk zijn de spanbanden de zwakste schakel geweest. Het tentdoek zat nog vast en ook de pinnen zaten nog in de grond. De leverancier die deze tenten al jaren over de hele wereld levert, had dit ook nog nooit meegemaakt”, aldus Marcel.

Ondanks de heftige gebeurtenissen is de handel doorgegaan in de open lucht met hulp van zijn vader Wim Jansen (66). De volgende dag ook naar de markt in Zwolle, onder de oude parasols. Er was zoals altijd flink ingekocht op diverse groothandelsmarkten en bij de veiling met de bedoeling de dagen erop alles af te zetten op markten in Meppel, Zwolle en Coevorden. Wim bleef gelukkig ongedeerd omdat hij net bezig was om de vrachtwagen weg te zetten op het moment van het ongeluk.

Marcel: “Het is de bedoeling dat hij langzaamaan afbouwt maar nu ben ik heel blij dat hij het weer van mij kan overnemen. Ook mijn broers, zussen en zwagers zijn bijgesprongen.” Marcel is de 4e generatie van de handelsfamilie. Zijn overgrootvader begon met venten en later werd dat door Wim Jansen uitgebouwd met markthandel. Marcel nam het stokje in 2014 over en heeft inmiddels ook een online marktkraam opgezet met bezorgservice in de thuishaven Nieuwleusen.

Voor meer informatie
Jansen AGF
Den Hulst 54
711GP Nieuwleusen
jansenagfnieuwleusen@gmail.com  
FB Jansen AGF


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven