Belgapom: aanbod is kleiner of gelijk aan de vraag voor aardappelen

Voor deze week is de prijs voor Bintje vastgesteld op € 53,00 (inclusief btw, € 50,00 exclusief) per ton. de marktstemmig is met een aanbod gelijk aan de vraag in evenwicht. Voor de Challenger en de Fontane is het aanbod echter kleiner of gelijk aan de vraag en daarmee prijshoudend. De Challenger staat op € 53,00 (inclusief btw, € 50,00 exclusief) per ton. Fontane eveneens. 

De Belgapomprijs voor Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor deze variëteiten en dit voor verwerking tot diepgevroren aardappel-producten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie. Ten einde de representativiteit van de commissie nog uit te breiden werd op 1 januari 2021 de Belgapom Prijzencommissie uitgebreid met 2 extra leden, zodat nu 5 leden uit de aardappelhandel en 5 leden uit de aardappelverwerkende industrie instaan voor de wekelijkse Belgapomnotering.

Bron: Belgapom


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven