Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Too Good To Go viert 3-jarig bestaan met redden van 6 miljoenste maaltijd

Dankzij een handjevol dappere Waste Warriors werd op 22 januari 2018 in Amsterdam de eerste maaltijd gered van de verspilling. Vandaag, precies 3 jaar later, zijn landelijk al 6 miljoen maaltijden een reis naar de prullenbak bespaard. "Door die maaltijden de juiste bestemming te geven, is een CO2-uitstoot van ruim 15 miljoen kg voorkomen. Dat staat gelijk aan de jaarlijkse CO2-uitstoot die circa 1.600 Nederlanders met elkaar produceren. Maar de strijd tegen voedselverspilling is nog lang niet gestreden", zegt Too Good To Go. 

Too Good To Go startte 3 jaar geleden met 25 aangesloten winkels in Amsterdam. Inmiddels zijn 4.500 partners aangesloten bij het platform en strijden ruim 2 miljoen Nederlandse gebruikers mee in de strijd tegen voedselverspilling. Samen redden zij vandaag de 6 miljoenste Magic Box. Een enorme mijlpaal, maar er is ook nog veel te doen. Jaarlijks wordt in Nederland naar schatting nog altijd 1,7 tot 2,5 miljoen ton voedsel verspild. Joost Rietveld, Country Director bij Too Good To Go Nederland: “Het is niet voor te stellen hoe het eruit zou zien als je al die 6 miljoen maaltijden op een hoop zou leggen en je dan bedenken dat dit normaal gesproken in de prullenbak zou zijn beland. Ik ben erg trots dat we die maaltijden hebben gered. Maar de cijfers laten ons ook zien dat er nog altijd veel te winnen valt. Daarom is iedere maaltijd die we redden weer een extra motivatie om onze ambities hoog te houden.”

Publicatiedatum: