Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Levendige markt voor Italiaanse koolrabi

“Koolrabi heeft momenteel hoge prijzen en er is veel vraag, maar er is weinig aanbod op de markten. Dit komt omdat er geen gewassen uit Spanje op de markt zijn. Deze zijn door het slechte weer bedorven en dat land zag zich genoodzaakt om de export te beperken. De hoge prijzen compenseren de moeilijkheden die we de afgelopen maanden hebben gehad, toen de prijs onder de kostprijs lag. In november en december waren er grote hoeveelheden op de markt, maar in die periode kwam de consumptie niet op gang en was de vraag kleiner dan nu. Over het algemeen behalen we goede resultaten, niet alleen met koolrabi, maar ook met radijs en valeriaan. Helaas is er sprake van een negatieve trend voor rettich”, zegt Daniele Nocera van het Italiaanse Che Orto.

“Normaal gesproken is er in januari altijd een stijging van de vraag en is het aanbod gering, met prijsstijgingen tot gevolg. Momenteel zien wij een stijging van 50% en het aanbod is dit jaar erg laag, omdat er in de Piana del Sele minder plaats beschikbaar is voor de teelt van koolrabi. Sla, spinazie en rucola krijgen de voorkeur”, zegt Damiano Fortunato.

“Qua prijs doen we het beter dan in november en december. Nu is alles weer zo goed als normaal en is de consumptie hoog”, concludeert Pietro Paolo Ciardiello van Coop Sole.

Publicatiedatum: