Belgisch bedrijf dient eerste op proteïnen gebaseerde biologische gewasbeschermingsmiddel in bij EPA

Biotalys heeft bekend gemaakt dat het haar eerste op proteïnen gebaseerde biologische gewasbeschermingsmiddel, Evoca, ter goedkeuring heeft aangeboden aan het Environmental Protection Agency (EPA) in de VS. In afwachting van de EPA-registratie zal dit biologische gewasbeschermingsmiddel Amerikaanse groente- en fruittelers een nieuwe manier bieden om veelvoorkomende ziekten te bestrijden, hun opbrengsten te maximaliseren en de houdbaarheid van hun AGF te verlengen met beduidend lagere residuen. 

"Biotalys is blij dat het EPA-registratieproces voor dit product in gang is gezet. Hoewel Evoca gericht is op het bestrijden van ziekten als Botrytis cinerea en valse meeldauw benutten we de veelzijdigheid van ons technologische platform om een breed spectrum aan producten te ontwikkelen waarmee veelvoorkomende ziekten en plagen op een verantwoorde en doeltreffende manier kunnen worden bestreden in de voedselwaardeketen," aldus Luc Maertens, COO van Biotalys. 

Evoca helpt telers bij het effectief aanpakken van pathogenen op het land maar ook in de waardeketen door middel van het beschermen van groenten en fruit na de oogst, het verlengen van de houdbaarheid en het beperken van bederf en verliezen. Met haar nieuwe aanpak en gunstige profiel biedt Evoca telers meer rotatiemogelijkheden omdat resistentie op meer milieuverantwoorde wijze kan worden beheerd. 

De indiening volgt op de afronding van het succesvolle productontwikkelings- en regulatorische onderzoek naar Evoca. De meer dan 200 proeven die wereldwijd werden uitgevoerd wezen op een hoge mate van consistentie in de bestrijding van veelvoorkomende pathogenen in groente- en fruitgewassen. Met deze indiening en in afwachting van goedkeuring ligt Biotalys op koers om  Evoca eind 2022 te introduceren in delen van de VS.

Biotalys zal zelf ook verder werken aan internationale registratie waarbij zij volledig eigendom over de rechten zal behouden. Na de marktintroductiestrategie in de VS zal Evoca ook ter goedkeuring worden ingediend in de EU, later gevolgd door grote markten in Latijns-Amerika en Azië. 

 

Voor meer informatie: 
Biotalys
Email: info@biotalys.com  
www.biotalys.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven