Amazon klaagt EU-mededingingsautoriteiten aan

Roemenië: Retailer Mega Image huurt koelopslag en kantoren in logistieke hub nabij Boekarest
Supermarktketen Mega Image, onderdeel van de Ahold Delhaize groep, die een van de grootste winkelnetwerken in Boekarest uitbaat, heeft 4.500 m² koelopslag en kantoorruimte gehuurd in Chitila Logistic Hub. Het logistieke park, ontwikkeld door Globalworth en Global Vision, ligt ten westen van Boekarest.
Bron: romania-insider.com 

Amazon klaagt EU-mededingingsautoriteiten aan omdat ze Italiaanse zaak door laten gaan
Amazon klaagt de EU-mededingingsautoriteiten aan omdat zij de Italiaanse mededingingswaakhond hebben toegestaan zelf een zaak tegen de Amerikaanse online-retailgigant aan te spannen over de manier waarop het leveranciers selecteert met het argument dat deze zaak in een EU-onderzoek moet worden opgenomen. Amazon heeft zijn zaak aanhangig gemaakt bij het Hof van Justitie van de Europese Unie in Luxemburg, het op één na hoogste Europese gerechtshof, met het verzoek het besluit van de EU om Italië in het bredere onderzoek uit te sluiten, nietig te verklaren, zo blijkt uit een rechtbankdossier.
Bron: reuters.com 

VK: Central England Co-op meldt 9,2% hogere omzet tijdens feestdagen
In navolging van een groot deel van de Britse foodretail heeft de grote regionale coöperatie Central England een goede kerstprestatie neergezet, met een omzetstijging van 9,2% voor de drie weken van half december tot 2 januari. Met 260 winkels in 16 graafschappen van Midden- en Oost-Engeland rapporteerde Central England Co-op vooral sterke prestaties in haar vele buurtwinkels. De piek van de feestelijke opleving kwam op oudejaarsavond, met een omzetstijging van 11%, en niet zozeer in de aanloop naar de kerst zelf, toen het winkelend publiek de voorkeur gaf aan grote winkels. In tegenstelling tot 31 december bedroeg de omzet op Kerstavond een bescheidener +4,7%.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Zwitsers zonne-energieproject op grote hoogte gaat supermarktketen van stroom voorzien
De Zwitserse energiegroep Axpo en partner IWB gaan hoog in de Alpen een zonne-energiecentrale van 2,2 megawatt ontwikkelen. De opgewekte elektriciteit is bestemd voor supermarktketen Denner. Er is een overeenkomst voor 20 jaar ondertekend die meer milieuvriendelijk is dan financiële zin heeft, aldus de partners. De Muttsee-centrale bij een stuwdam op 2500 meter hoogte wordt de grootste zonne-energiecentrale in de Zwitserse Alpen, met bijna 5000 zonnemodules die ongeveer 3,3 mln kilowattuur elektriciteit per jaar produceren.
Bron: reuters.com 

VK: Nisa realiseert record aanwerving van winkels in 2020
Co-op groothandelsdochter Nisa heeft aangekondigd dat het in de loop van 2020 met succes 620 nieuwe winkels aan zijn distributienetwerk heeft toegevoegd, een aanzienlijke stijging ten opzichte van 2019. Dit biedt een belangrijk platform voor groei in 2021 na de aanzienlijke stijging van de prestaties in 2020, waarbij de Nisa-omzet in het halfjaar tot juli met 14% steeg.
Bron: retailanalysis.igd.com 

VK: John Lewis betaalt Covid-lening van € 337 mln twee maanden eerder terug
John Lewis betaalt een overheidslening van €337 mln Covid-steun bijna twee maanden eerder terug, doordat de retailer zijn winstverwachting verhoogde na een onverwacht sterke omzet tijdens de feestdagen in december. De opwaardering betekent dat het John Lewis Partnership, dat ook Waitrose bezit, lijkt te hebben voorkomen dat het mogelijk zijn eerste verlies over een heel jaar rapporteert sinds het bedrijf, dat in handen is van werknemers, in 1920 werd opgericht.
Bron: theguardian.com 

Duitsland: Greenman Open tekent tweede raamovereenkomst voor € 46 mln
Greenman Open, Duitslands grootste investeringsfonds gericht op foodretail, heeft een raamovereenkomst van € 46 mln gesloten met Schroder Holding, een Duitse ontwikkelaar, waarbij de rechten zijn verworven voor zeven nieuwe stand-alone Edeka-markten. De supermarktcomplexen, gelegen in sterke afzetgebieden in Oost-Duitsland, zijn alle voorverhuurd aan Edeka op basis van huurovereenkomsten met een looptijd van 15 jaar en zullen tussen 2021 en 2023 worden opgeleverd.
Bron: greenman.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven