Bramenteelt komt van de grond in West-Georgië

Nu in Georgië nieuwe bramenplantages worden aangelegd, zijn startende telers enthousiast over de ontwikkeling van deze sector, ondanks uitdagingen bij de teelt en de verkoop van bramen.

In het kader van het staatsprogramma "Plant the Future" wordt in Imereti (West-Georgië) op 22 hectare een bramenplantage aangelegd. De plannen van de eigenaar beperken zich niet tot de primaire teelt, maar omvatten ook de verwerking van bramen en de export naar de Europese markt in de toekomst.

Badri Kiladze, de eigenaar van 15 hectare van deze bramenplantage, is druk bezig met het planten van zaailingen op zijn land. De resterende 7 hectare zijn aangelegd met steun van overheidsfondsen en fondsen van Duitse investeerders.

Badri Kiladze en zijn partners zijn daarnaast ook van plan een bedrijf op te zetten voor de verwerking van bramen. Er is al een faciliteit beschikbaar. Het enige wat nog moet gebeuren is de aankoop van de nodige voorzieningen, ook dat gebeurt met staatssteun. De onderneming zal bramenconcentraat gaan produceren voor de Europese markt. De productie en verkoop van concentraat staat onder toezicht van een Duitse partner.

Bron: east-fruit.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven