Koppert Cress verkoopt teeltlocatie Maasdijk aan Frestia

Twee hectare kas van Koppert Cress is verkocht aan Frestia. Dat maakten beide partijen eind vorige week bekend.  “Het aanbod komt op een goed moment voor ons", zegt Rob Baan. De twee hectare teelt van de locatie Maasdijk past voor de cressenteler 'heel goed' in de recentelijk verworven locatie van 4 hectare aan 'De Poel'.

Eerder liet de teler al weten dat de nieuwe kas, voorheen van een tomatenteler, niet direct helemaal vol zou komen te staan. Wat er in de kas komt te staan, laat de teler nog niet weten. Wel stelde Rob al dat het 'verrassende producten' gaan zijn.

Rob Baan en Wim Zuidgeest

Herstel
Met deze verhuizing komen voor de cressenteler alle teelten op loopafstand van elkaar. Deze efficiëntie slag gaat Koppert Cress helpen bij het herstellen van de omzetschade als gevolg van de Covid-19-crisis.

Moderniseren
Voor Frestia is de uitbreiding een vervolg op de uitbreiding van de locatie Vogelaer in Honselersdijk. Met de verwerving van de kavel van Koppert Cress kan de teler een extra stap zetten om verder te moderniseren en klaar te staan voor de toekomst.

Samenwerking
Zowel Rob Baan als Wim Zuidgeest kijken terug op een prettige samenwerking, zo valt verder te lezen in het bericht. Sinds 2007 maakt Koppert Cress al gebruik van de restwarmte uit de naastgelegen teelt van Vitapep. Ook in de toekomst zullen ze ideeën blijven delen over de toekomst van energie in de glastuinbouw.

Voor meer informatie:
Koppert Cress
www.koppertcress.com

 

 Frestia BV
www.frestia.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven