Ludger Nollet, Nollet Fruit

“In maart gaat het moeilijk worden om aan voldoende Jonagold en Golden te geraken”

Tholen – “De vraag naar appelen en peren is gelijk aan andere jaren “, constateert Ludger Nollet van Nollet Fruit. “Wel merken we dat er weinig appelen zijn dit jaar. We moeten meer moeite doen om aan genoeg volumes te komen. We kunnen aan de vraag voldoen, maar ik hoor van onze leveranciers dat het gros is maart weg zal zijn en dat het voor Jonagold en Golden wel wat moeilijk gaat worden.”

De prijs van de appelen liggen wat hoger dan vorig jaar, volgens Nollet. “Dat komt omdat er minder appelen beschikbaar zijn. Over de kwaliteit van de appelen zijn we tevreden. We werken altijd met vaste leveranciers die ons goede kwaliteit appelen leveren, dus zien wij weinig problemen dit jaar.” Naast reguliere appelrassen verkoopt Nollet ook diverse clubappelen. “Toch is de vraag naar de reguliere rassen het hoogst. Clubappelen worden ook verkocht, maar het grootse deel dat wij verkopen zijn toch de reguliere rassen.”

Sinds dit jaar hebben we ook Morgana in ons assortiment. Een mooie, lekkere appel met een goede houdbaarheid, maar de mensen moeten de appel nog leren kennen. Klanten nemen deze appel wel mee, maar het is niet zo dat die de winkel uitvliegt”, aldus Ludger. “Doordat er steeds meer clubappelen op de markt komen, vindt er een verschuiving plaats. Je kan natuurlijk niet alle appelen eten. Elke appel die erbij komt snoept wat aandeel af van de andere rassen.”

“Peren zijn er dit seizoen, in tegenstelling tot appelen, genoeg. Qua vraag is het vergelijkbaar met vorig jaar, maar de prijs ligt voor de telers aan de lage kant. De kwaliteit van de peren is tot nu toe goed, maar wij weten natuurlijk ook niet wat er allemaal wordt weggegooid wij zien alleen de peren die ons worden aangeboden”, besluit de handelaar.

Voor meer informatie:
Ludger Nollet
Nollet Fruit
+32 (0)2 245 72 81
Ludger.nollet@skynet.be    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven