Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Theo Kampschoer, Kampexport: “Corona-crisis heeft afzet bloemkool gestimuleerd”

"Zestig jaar actief in de Bretonse groentenexport"

Tholen - Als vijftienjarige jongen vertrok Theo Kampschoer naar Bretagne en richtte hij de exportzaak Kampexport in St Pol de Léon op. Dit jaar viert hij zijn 60-jarig jubileum in de handel. "Tien jaar terug is mijn zoon Willem-Alexander in de zaak gekomen. Hij doet steeds meer en ik steeds minder, maar we blijven voorlopig lekker doorgaan. Goed opletten en geen rare dingen doen! Het Corona-jaar heeft de afzet van kookgroenten zoals bloemkool wel gestimuleerd en daar hebben we nu het voordeel van”, vertelt Theo, die in de zomer hoofdzakelijk in het zuiden van het land actief is in het steenfruit.


Theo en Willem Kampschoer (Kampexport)

Momenteel is het Franse bloemkoolseizoen volop opgestart met de nieuwe soorten. "We kunnen de markten goed voorzien. Door de kou in Spanje is de vraag naar Franse bloemkool toegenomen. Tegelijkertijd zijn de prijzen niet torenhoog, maar we klagen niet hoor. De prijs ligt op een niveau rond de 8 euro franco voor de 'zessen'. Die kunnen in de winkels voor een mooie prijs verkocht worden."

"We hebben momenteel normale aantallen voor de veiling. Iedere dag gaan er rond de 80 wagens weg. Wij richten ons voornamelijk op de Duitse markt, aangevuld met wat afzet naar België en een klein beetje naar Nederland. Bloemkool vormt hier in Bretagne nog altijd de hoofmoot. Dankzij het microklimaat kunnen we vaak produceren op momenten dat andere gebieden dat niet kunnen. Er is verder hier wel wat prei, maar die is in België vaak goedkoper en groene kool, maar daar liggen de koelhuizen ook nog vol mee."

Voor meer informatie:
Kampexport
BP 78
29250 St Pol de Léon
Tel: 0033 2 98 69 28 22
Fax: 0033 2 98 29 04 04
kampexport@kampexport.com 
www.kampexport.com 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven