Vertical Field tekent proefovereenkomst

Overeenkomst getekend voor installering meerdere vertical farms in VAE

Guy Elitzur, CEO van Vertical Field zei: "Dit samenwerkingsproject is het eerste partnerschap in zijn soort die Vertical Field's innovatieve landbouwtechnologieën biedt aan de Emiraten en de Golfregio. De Makalde Group heeft veertig jaar ervaring en een brede kennis in inputs en middelen en wij hebben de technologie. 

Droge woestijnregio's kunnen veel uitdagingen tegenkomen bij de productie van agrarische producten van hoge kwaliteit tegen lage prijzen. Met de hulp van verschillende technologieën en nieuwe ontwikkelingen, geloven we dat we succesvol de vraag van de markt kunnen samenbrengen met competitieve prijzen zonder af te doen aan de kwaliteit - en belangrijker nog - met beter bereik en beschikbaarheid. 

Vertical Fields heeft een overeenkomst getekend met Emirates Smart Solutions & Technologies (ESST), een bedrijf wat innovatieve landbouwprojecten in de Perziche Golf ontwikkelt om proef-vertical farms op te zetten als een eerste stap naar volledige farms in de Verenigde Arabische Emiraten. 

Mahar Makalde, CEO en partner van ESST: "We zijn enthousiast dat we de kans krijgen samen te werken met Vertical Field en Israëlische vertical farming technologie kunnen leveren, die de groei van versproducten in een beheerste en voorspelbare manier mogelijk maakt. Door het overstijgen van moeilijke klimaatomstandigheden buiten, en het jaarrond produceren van betrouwbaar voedsel van hoge kwaliteit en zonder pesticiden, mogelijk te maken. Ons doel is voedselveiligheid, onafhankelijk van import, en het ontwikkelen van een landbouwinfrastructuur met hoge kwaliteit, die de retail bereikt. 

Vertical Field ontwikkeld farms die ervoor zorgen dat gewassen in de stad kunnen groeien. De unieke technologie zorgt dat producten kunnen groeien op grond (geoponisch) in zeecontainers. De geavanceerde technologieën zorgen dat gewassen snel en efficiënt kunnen groeien in optimale omstandigheden zonder gebruik van chemische kunstmest of pesticiden. 

Deze aanpasbare farms kunnen gebruikt worden om verschillende verse gewassen te telen voor supermarkten, restaurants, markten en distributiecentra. De technologie van Vertical Fields is efficiënter en zorgt voor minder afval dan gewone landbouw met 90% minder water en het telen van precieze hoeveelheden product in een gecontroleerde omgeving. 

Producten in Vertical Field's containers kunnen dus 365 dagen per jaar groeien, zijn niet afhankelijk van seizoenen, weersomstandigheden, extreme klimaten of geografische locatie. De farms zijn modulair, kunnen worden uitgebreid en verplaatst en kunnen automatisch gemanaged worden. Producten worden geteeld in een steriele container met minimale aanraking door mensen. Gewassen, die nu worden geteeld, zijn verschillende soorten sla, basilicum, peterselie, boerenkool, munt en meer, die worden verkocht tegen competitieve prijs. 

Binnen de VAE overeenkomst, zal Vertical Field een proefproject opzetten dat zal nagaan wat de beste gewassen zijn voor de lokale markt. Het project wordt gedaan met de professionele steun en overzicht van de Israëlische agronomisten van het bedrijf. De farm is ontworpen om lokaal product te leveren, vrij van chemische pesticiden en kunstmest, voor zowel commerciële afnemers als particulieren. De eerste stap van het project zal gelanceerd worden in de Verenigde Arabische Emiraten en wordt verwacht uit te breiden tot een partnerschap van vele miljoenen dollars, met plaatsingen in andere Golfstaten.

De eerste farm zal worden geïnstalleerd in Umm Al Quwain als deel van een onderzoeks- ontwikkelings- en trainingscentrum. Er wordt verwacht dat deze farm andere projecten in de rest van de Golfstaten zal ondersteunen. De hoger wordende kosten van voedsel transporteren, en een hoger wordende vraag naar voedselzekerheid en regionale onafhankelijkheid, heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van het partnerschap tussen ESST en Vertical Field. 

Voor meer informatie:
Vertical Field
Guy Elitzur, oprichter en CEO van Vertical Field
Guye@verticalfield.com
www.verticalfield.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven