Fooditive en Frutco ontwikkelen bananenzoetstof

"Zoetstof van bananen met gezondheidspotentieel moet de levensmiddelenindustrie veranderen"

Fooditive bv en Frutco AG hebben hun partnerschap ter wereldwijde introductie van de Fooditive bananen-zoetstoffenlijn bekendgemaakt. Fooditive toont hiermee haar engagement in de strijd tegen voedselverspilling en voor meer duurzaamheid en de belofte de consumenten producten van de hoogste kwaliteit te leveren. Frutco is één van de grootste bedrijven voor verwerkt tropisch fruit in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika. Frutco zal als exclusieve partner de Fooditive-productiemethodes voor bananen toepassen, en de Fooditive-bananenzoetstoffen industrieel produceren en distribueren, meldt het management van het Zwitserse bedrijf.

"De investering in een duurzame omgang met de bronnen in de levensmiddelenindustrie door het gebruik van betaalbare technologieën, ondersteunt onze klanten bij het minimaliseren van hun CO2-footprint. Om hun engagement in de strijd tegen voedselverspilling en voor meer duurzaamheid in de levensmiddelenindustrie verder te versterken, bouwen Fooditive B.V. en de bedrijfsgroep rondom Frutco een installatie voor continue fermentatie", luidt het vanuit Frutco AG. Deze installatie zal de sidestream – onder andere uit de bananenverwerking, maar ook van ander tropisch fruit – tot fruitextracten en -zoetstoffen verwerken.


Links: Claudia Lauener Hofer / Foto: Frutco AG
Rechts: Fooditive-oprichter en -directeur Moayad Abushokhedim / Foto: Fooditive BV

Bronnen ontzien, het milieu beschermen en de gezondheid versterken
Frutco houdt zich sinds jaren actief bezig met een verantwoordelijke omgang met bronnen waarbij bronnen worden ontzien – passend bij hun engagement is een bronbesparende productie van duurzame zoetstof op plantenbasis, die de gezondheid van consumenten verbetert en de CO2-footprint in de leveringsketen kan minimaliseren. "Jaren geleden hebben we het tot onze opgave gemaakt om tot 2030 voor 100% duurzaam te zijn, de wereld stukje voor stukje beter te maken en ons aandeel hieraan bij te dragen", aldus Claudia Lauener Hofer, COO van Frutco AG.

"Met Fooditive aan onze zijde breiden we nu ons productpalet uit en creëren we een nieuwe, zoete wereld - een wereld die bronefficiënter en gezonder is. We zijn er van overtuigd dat we met dit project nog een mijlpaal kunnen bereiken om bronnen te blijven besparen, het milieu te beschermen en de gezondheid van veel mensen te versterken", vervolgt Claudia haar verhaal. 

Verwerking van alle bijproducten
De installatie zal gebruik maken van de nieuwste technologie van Fooditive B.V.. Ze maakt de verwerking van alle soorten bijproducten uit de groenten- en fruitverwerking mogelijk. "Dit project zal toekomstgericht zijn voor een betere wereld, een wereld waarin we alle soorten sidestreams uit groenten en fruit benutten en daardoor het leven van de mensen kunnen verbeteren. Ons project met Frutco AG is de belofte het product met de hoogste standaard en de beste zakenpartners te leveren", zegt Moayad Abushokhedim, CEO bij Fooditive B.V.

"Doordat we de passie van Fooditive en de expertise en innovatiecultuur van Frutco met de competenties van belangrijke partners uit de levensmiddelenindustrie combineren, introduceren we producten die de toekomst van de levensmiddelenindustrie versterken en die wereldwijd een grote werking zullen hebben", aldus Moayad.

Ontstaan van een vlaggenschipproject
Het project en de productiecapaciteit zullen baanbrekend zijn voor de branche. Het gaat hierbij om de eerste continue fermentatie ter productie van zoetstoffen en functionele inhoudsstoffen. Het project start in januari 2021 en staat gepland voor 1,5 jaar, zodat de fermentatie-installatie halverwege 2022 in productie genomen kan worden. "De nieuwe installatie zal zorgen voor nieuwe lokale arbeidsplaatsen en de mogelijkheid bieden gezondere oplossingen voor de levensmiddelenindustrie te creëren", zegt het Frutco-management afsluitend. 

Voor meer informatie:
Frutco AG
Claudia Lauener Hofer
Weite Gasse 26
5400 Baden, Schweiz
Tel: +41 62 849 99 60
Fax: +41 62 849 99 70
E-mail: info@frutco.ch 
www.frutco.ch 

Fooditive BV
Moayad Abushokhedim
Boompjes 40
3011XB Rotterdam
+31 1 07 98 62 72
info@fooditive.nl 
www.fooditive.nl 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven