Venkel van Fratelli Napolitano binnen 48 uur op de bestemming

“Italiaanse venkel is erg gewild op de buitenlandse markten, waar het wordt gewaardeerd. Dat geldt zeker in de periode van september tot mei, omdat er dan geen gewassen beschikbaar zijn vanuit het noorden en oosten van Europa. Dan krijgt Italiaanse venkel de voorkeur. Wij willen graag dat de consument zo vers mogelijke venkel krijgt en daarom streven we ernaar om het gewassen en wel binnen 48 uur na de oogst op de bestemming te krijgen”, zegt Gennaro Napolitano, commercieel directeur van het Italiaanse Fratelli Napolitano uit Poggiomarino, Napels.

Venkel is een belangrijk product voor het bedrijf en wordt jaarrond geteeld, verwerkt en afgezet. De continuïteit kan worden gegarandeerd dankzij de teelt in verschillende gebieden in de regio’s Calabrië, Campanië, Apulië, Basilicata en Abruzzo.

Venkel is goed voor ongeveer 40% van de jaaromzet van Fratelli Napolitano. Jaarlijks wordt er 16.000 ton geoogst dat is geteeld op ongeveer 400 hectare. Hierdoor kan er een weekcapaciteit van 80 pallets worden gegarandeerd.

“We zien kwaliteit als een fundamentele voorwaarde en we hanteren een selectieproces van drie stappen voor onze venkel. De oogst wordt handmatig uitgevoerd door onze medewerkers, die de venkel in bakken of kratten van 25 kg plaatsen. Na een eerste selectie in het veld, worden er verdere selecties gedaan in de faciliteit. Aan het einde van het verwerkingsproces wordt de venkel in een bewaarcel geplaatst bij een temperatuur van 5 graden en daarna wordt het klaargemaakt voor verzending”, zegt Gennaro.

Fratelli Napolitano werkt samen met de Italiaanse en Europese groothandelsmarkten en heeft de mogelijkheid om de verpakking aan te passen naar gelang de behoeften van de klant.

“We geven de voorkeur aan verpakkingen met hout en gerecycled plastic, maar we gebruiken ook kartonnen verpakkingen. We plaatsen een soort spons, waarmee het contact tussen het gewas en de verpakking wordt voorkomen. Als we gebruikmaken van kartonnen verpakkingen, dan geven we de voorkeur aan waterafstotende”, vervolgt Gennaro.

“Het garanderen van de kwaliteit is de basis van onze bedrijfsfilosofie en daarom willen we in de toekomst meer gaan experimenteren met het wassen in vloeibare ozon om de houdbaarheid van de venkel te verlengen. We vinden het belangrijk dat de venkel zo vers mogelijk op de markt gebracht wordt en we streven ernaar om de tijd tussen de oogst en verzending te verkorten”, besluit Gennaro.

Voor meer informatie:
Gennaro Napolitano
Fratelli Napolitano
Via XXV Aprile, 105
80040- Poggiomarino (NA) – Italië
(+39) 081 5285232
(+39) 338 9372614

Contrada Cioffi, 114
84025-Eboli (SA) – Italië
(+39) 0828 347395
(+39) 329 1608552
info@fratellinapolitano.it
www.fratellinapolitano.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven