Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Veel vraag naar gele en rode Italiaanse kiwi's

De vraag naar gele kiwi’s groeit op mondiaal niveau. “De teelt van onze gele kiwi’s neemt voortdurend toe, maar dit blijkt niet voldoende om aan de grote vraag te voldoen. De geur en smaak maakt de kiwi aantrekkelijk voor nieuwe consumentengroepen, met name kinderen. We hadden een oogst van ongeveer 13.000 ton”, laat Patrizio Neri van Jingold weten.

Moreno Armuzzi, Patrizio Neri, Alessandro Fornari en Federico Milanese op archiefbeeld

“Hoewel ik nog niet over de bijgewerkte cijfers beschik, kan ik zeggen dat 90% van onze kiwi’s over de hele wereld worden geëxporteerd. De afzet in het buitenland gaat in deze periode door en dat verloopt goed, ook in Europa. Onze kiwi’s worden bijna 12 maanden per jaar op de markt gebracht”, zegt Neri.

Patrizio Neri op archiefbeeld

In 2020 was de oogst vrij laag, hoewel er verschillen zijn tussen de diverse Italiaanse gebieden. “De gele kiwi heeft niet te lijden gehad onder de voorjaarsvorst en dat houdt in dat het bruto berkoopbare product voor de telers erg goed is. De groene kiwi is daarentegen wel getroffen door de vorst en de hoeveelheden zijn daardoor gedaald. We zien dat de afzet toeneemt vanwege de eigenschappen, waaronder het hoge gehalte aan vitamine C, dat helpt bij het versterken van het immuunsysteem.” 

De rode kiwi’s van Jingold zijn ook een succes. “Het is een ander gewas met een eigen smaak en textuur. Dat is de reden waarom veel consumenten erin geïnteresseerd zijn.”

“De smaak is exotisch, met duidelijke zoete tonen en minder zure. Het is een gewas waarmee we ons nog meer kunnen onderscheiden en ons aanbod kunnen completeren, vooral voor de opkomende markten”, besluit Neri.

Voor meer informatie:
Patrizio Neri 
Jingold SpA
Via Turati 650
47522 Cesena (FC) - Italië
+39 (0)547 317476
+39 (0)547 417514
www.jingold.it 

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven