Nieuwe samenwerking om export Indiase AGF te verbeteren

Otflow werd drie jaar geleden opgericht met slecht één doel: het verbeteren van de inefficiënte luchtstroom in koelcontainers gedurende het transport. Samen met Wageningen University werd een 11 meter lange vloermat ontwikkeld voor gebruik in koelcontainers. De mat werd ontworpen en vormgegeven om een gelijkmatiger luchtverdeling in de koelcontainer tot stand te brengen, waarmee optimale omstandigheden voor het fruit worden gecreëerd tijdens transport. Tegenwoordig verkoopt het bedrijf haar product in 22 landen en breidt zij haar netwerk van lokale partners voortdurend uit. 


Een container met OTFLOW-matten verlaat de haven van Rotterdam op weg naar Maharashtra, India.

Nieuwe samenwerking in India
Sinds haar introductie is Otflow snel gegroeid. "Vanaf het begin hebben we ons op Zuid-Afrika en Zuid-Amerika gericht vanwege de grote omvang van de fruitexport uit deze regio's," zegt Michiel Minnaar, hoofd verkoop bij Otflow. Nu breidt het bedrijf uit in een andere richting dankzij een nieuwe samenwerking in India. 

Minnaar geeft toe dat de interesse en de daaruit voortvloeiende samenwerking in India onverwacht kwam maar wel zeer werd gewaardeerd. "Dit hadden we nooit verwacht zonder eerst gericht iets aan verkoopactiviteiten. Eén van onze eerste klanten bleek zelfs een Indiase exporteur te zijn. Het past in de Indiase cultuur om altijd te streven naar verbetering en innovatie. Het is om deze reden dat we blij zijn aan kunnen te kondigen dat we een samenwerking met het bedrijf Smartpac Solutions in India zijn begonnen."

Focus in eerste instantie op druiventransport
Nu het druivenseizoen in India bijna van start gaat, zijn exporteurs blij Otflow te kunnen implementeren in hun logistieke proces om er zeker van te zijn dat hun druiven de markten van bestemming in optimale conditie bereiken. "De focus zal in eerste instantie op het transport van druiven liggen. We denken dat Otflow het bewaarpotentieel en de toestand waarin Indiase druiven hun bestemming bereiken, zal verbeteren, dankzij een goede luchtcirculatie in de koelcontainer gedurende het transport," zegt Preetam Chandratreya, directeur van Smartpac Solutions. 

Smartpac Solutions heeft 24 jaar ervaring als leverancier van post harvest-verpakkingen en -oplossingen voor de fruitsector. "We zijn blij de kans te krijgen om officieel distributeur voor Otflow in India te worden," vervolgt Chandratreya. Hij voegt eraan toe dat de vooruitzichten voor de druivenoogst in alle teeltgebieden goed zijn. "Het is belangrijk dat Indiase exporteurs hoge kwaliteitsstandaarden kunnen garanderen om zo de concurrentie met andere landen aan te kunnen  gaan. We hebben zeer hoge verwachtingen met betrekking tot Otflow, aangezien deze technologie veelbelovende resultaten biedt en het tot nu toe altijd een uitdaging was om een consistente koeling te waarborgen tijdens het transport van containers uit India."

Smartpac Solutions is van plan om de technologie uit te breiden naar andere tuinbouwgewassen die India exporteert. Het bedrijf kan lokaal producten leveren en hulp bieden bij de installatie of het demonstreren van Otflow. 

 

Contact OTFLOW in India:
Smartpac Solutions
Sujit Nair
+919823032523
sujit@smartpac.co.in

OTFLOW sales
Michiel Minnaar
+31646095254
michiel@otflow.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven