Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mikaël Vandewiele, Gamma-Wopla:

"Het is niet mogelijk om de beste levensmiddelen te produceren zonder daarvoor de beste transportomstandigheden te garanderen"

De groenten- en fruitsector denkt veel na over de primaire verpakking van producten: welke verpakkingswijze en welk materiaal vervullen het beste de behoeftes van het te verpakken product, zijn er duurzame alternatieven en zijn deze economisch haalbaar? Maar ook bij de secundaire verpakking zijn er speciale eisen, afhankelijk van welke soort groente of fruit verpakt moet worden. Met dit onderwerp houdt het Belgische bedrijf Gamma-Wopla zich bezig.

De hoge kwaliteitseisen van groententelers en handelaren krijgt in alle fases van de logistiek de nodige aandacht – bij het oogsten, de opslag en het transport, evenals bij de verwerking. "Daarom kiezen steeds meer bedrijven ook voor de verwerking van kwetsbaar fruit bij het complete logistiekproces voor een hoogwaardige stapel- en nestbare oogst- en transportkrat uit kunststof. En onze kunststofkrat PVBI-6412 werd speciaal aangepast voor klein kwaliteitsfruit“, vertelt Mikaël Vandewiele, plant manager van Gamma-Wopla.

Een tevreden gebruiker van de oplossingen van Gamma-Wopla is het Britse familiebedrijf Wilkin & Sons Limited, dat reeds sinds 1885 in Essex, Engeland de beste jams uit aardbeien, loganbessen en pruimen produceert die naar meer dan zeventig landen geëxporteerd worden. "Het is niet mogelijk de beste levensmiddelen te produceren zonder daarvoor de beste ingrediënten te gebruiken. En ook het beste fruit leidt onder slechts transportomstandigheden“, aldus Mikaël.

Juist aardbeien zijn zeer kwetsbaar en profiteren van een perfect afgestemde transportverpakking. "Van de oogst tot aan de verwerking kan dezelfde krat gebruikt worden. De robuuste bicolor-krat is nest- en stapelbaar. De slimme tweekleurigheid maakt een eenvoudige en snelle handhaving zonder foutief stapelen en tijdsverlies mogelijk“, zegt Mikaël. "De steunen aan de bovenste rand van de krat zorgen voor stabiliteit en gelijkmatig, eenvoudig stapelen zonder verschuiven, zodat het kwetsbare fruit niet geplet wordt en in de hoogste kwaliteit bij de verwerkingsplaats aankomt.“

De bodem en de zijwanden van de krat zijn bijzonder geschikt voor de kleine aardbeien: "Gaten zijn niet te groot, zodat er geen fruit uit de kratten kan vallen. Tegelijkertijd zorgt dit voor een betere beluchting.“ Ergonomisch gevormde handgrepen zijn aan de lange zijde extra gesloten, om te voorkomen dat de aardbeien eruit vallen. Bovendien maken ze een extra veilige en eenvoudige handling mogelijk. 

"Vanwege het hoogwaardige kunststof zijn de kratten zeer stabiel en laten ze zich eenvoudig reinigen. Daardoor kunnen ze permanent in worden gezet. Exact passende afmetingen en formaten helpen in het magazijn en bij het transport tot wel 50 procent plaats te besparen. Aan het einde van de gebruiksduur kunnen ze voor 100 procent gerecycled worden.“

Mikaël Vandewiele zegt afsluitend: "Het is een win-winsituatie: een duurzame oplossing voor de logistiek, die de bijzondere kwaliteit van de producten ook bij de opslag en het transport behoudt.“

Voor meer informatie:
Michaël Cibois
Gamma-Wopla nv
Rue de la Royenne 78
7700 Mouscron
België
Tel. +32 56 85 20 85
michael.cibois@smart-flow.com  
www.gamma-wopla.com

Publicatiedatum: