Van Steen Lekker Makkelijk puzzelt op bezorgronde door invoering avondklok

Tholen – De rijdende winkel van Van Steen Lekker Makkelijk kan al 31 jaar bestaan omdat eigenaar Hans van Steen (51) het zijn klanten zo makkelijk mogelijk maakt. Voor veel (nieuwe) klanten is de winkel op wielen in deze coronatijd een uitkomst. Hij wil zijn klanten door de mogelijke invoering van een avondklok dan ook niet teleurstellen en zo snel mogelijk duidelijkheid over wat er voor hem en zijn klanten nog mogelijk is en mag. Een rijdende winkel is niet makkelijk in een hokje te stoppen.


Hans van Steen, still uit filmpje gemaakt door BN De Stem

“Ik weet nog niet precies waar ik aan toe ben en hoop dat mensen die dichter bij de besluitvorming zitten snel duidelijkheid geven. Supermarkten moeten om 20.15 uur sluiten. Bezorgen mag echter nog wel in de avonduren en dat doe ik in principe ook. Klanten mogen niet naar buiten en in de wagen komen maar ik mag boodschappen wel voor de deur zetten”, vertelt Hans. Het meest praktisch is om de bezorgrondes te vervroegen maar dat wil hij zijn klanten dan zo snel mogelijk laten weten. “Ik had liever dat ze gisteren de knoop hadden doorgehakt, dan weten we waar we aan toe zijn.”

Hans heeft nog ongeveer 200 rijdende collega’s, waarvan de meeste zijn aangesloten bij Van Tol Versunie. In de volksmond worden deze type winkels SRV-wagens genoemd maar deze formule werd in 1995 opgeheven. Van Steen heeft altijd als zelfstandige geopereerd en leerde het vak van zijn vader. “Op mijn 11e ben ik mee gaan helpen en wist ik dat ik dit beroep wilde. In 1990 reed ik mijn eigen routes en heb later een aantal routes van mijn vader overgenomen nadat hij was overleden”, vertelt Hans.

Er zijn vette en magere jaren geweest maar momenteel gaat het goed. Klanten ontdekten de rijdende supermarkt opnieuw als veilig alternatief voor een bezoekje aan de supermarkt. Klanten nemen gemiddeld ook meer mee. In de 22m2 aan winkelruimte heeft Van Steen Lekker Makkelijk een uitgebreid assortiment. De verse producten komen van de plaatselijke leveranciers. Voor AGF zijn dat Goesten en de plaatselijke AGF-specialist die de gesneden groenten levert. De leveringstijden van de leveranciers zullen in geval van de avondklok geen problemen opleveren, want die tijden vallen daar zeer waarschijnlijk buiten.

Voor meer informatie
Hans van Steen
Van Steen Lekker Makkelijk
Oude Bredaseweg 3
5854BR Bavel
info@hansvansteen.nl
FB Van Steen Lekker Makkelijk

 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven