Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leden vakjury PotatoEurope 2021 Innovation Award bekend

In de eerste maand van 2021, het jaar waarin opnieuw een Nederlandse editie van aardappelvakbeurs PotatoEurope zal plaatsvinden op 1 en 2 september, heeft organisator DLG Benelux onthuld wie er zitting zullen nemen in de vakjury van de PotatoEurope 2021 Innovation Award. De winnaars van deze onderscheiding worden bekendgemaakt op de eerste beursdag van het evenement, dat dit jaar georganiseerd wordt op de locatie van WUR Open Teelten in Lelystad.

De jury zal bestaan uit directeur van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO) Dick Hylkema, voorzitter van de Topsector Agri & Food Dirk Duijzer, directeur van de Plant Sciences Group van Wageningen University & Research (WUR) Ernst van den Ende en Aardappelwereld magazine hoofdredacteur Jaap Delleman. Met deze samenstelling zijn verschillende schakels uit de aardappelsector vertegenwoordigd in de vakkundige PotatoEurope Innovation Award jury. Van den Ende, directeur van de gehele plantengroep van WUR, kijkt met een internationaal georiënteerde blik naar ontwikkelingen in de aardappelteelt en vanuit de Topsector houdt ook Duijzer zich bezig met innovatieprojecten in de agrovoedingssector. In zijn functie bij de NAO behartigt Hylkema daarnaast de belangen van Nederlandse handelsbedrijven in consumptie- en pootaardappelen. Delleman complementeert tot slot de innovatief ingestelde en toekomstgerichte jury als journalistieke autoriteit in de aardappelwereld met een internationale blik op de sector.

De organisatie van PotatoEurope Nederland kondigde eerder al de nieuwste editie van de Innovation Award aan, bedoeld voor bedrijven die deelnemen aan PotatoEurope 2021. Met oog op het beursthema “What’s Now, What’s New and What’s the Future”, dat op zichzelf al verwijst naar inventiviteit in de sector, is het sectorevenement een uitgelezen moment om innovaties aan het licht te brengen die zorgen voor toekomstgerichte oplossingen voor de gehele keten. De professionele jury zal drie bedrijven selecteren die volgens hen het meest innovatieve product of dienst aanbieden, waarna ook het publiek online haar stem kan uitbrengen om zo één van deze drie deelnemers te nomineren voor de publieksprijs. Uiteindelijk zullen er, naast deze publieksprijs, drie Innovation Awards door de vakjury worden uitgereikt: Goud, Zilver en Brons. Alle winnaars worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking op woensdag 1 september om 10.30 uur, in de conferentieruimte van PotatoEurope 2021.

Dat de internationale aardappelsector na een lange tijd zonder fysieke evenementen uitkijkt naar live ontmoetingen op PotatoEurope 2021, blijkt uit het grote aantal aanmeldingen. “De bekende elementen van de beurs, waaronder de machinedemonstraties, proefvelden en de Innovation Award, trekken al edities lang en ook dit jaar weer veel belangstelling. Sinds we de voorinschrijving voor oud-deelnemers en later ook de inschrijving voor nieuwe exposanten hebben opengesteld, heeft een groot aantal bedrijven uit Nederland en het buitenland zich reeds aangemeld. De gehele aardappelketen zal op de beurs vertegenwoordigd zijn en niet alleen oude bekenden maar ook nieuwe exposanten weten hun weg naar PotatoEurope 2021 te vinden. Daarnaast kunnen we melden dat enkele onderdelen van de beurs, waaronder Hal A, Hal B en de demovelden, reeds volgeboekt zijn. Er is duidelijk behoefte aan deze samenkomst van de sector”, vertelt Kuno Jacobs van organisator DLG Benelux.

PotatoEurope is een internationaal evenement dat exclusief is gewijd aan de gehele aardappelketen. Het evenement vindt elk jaar plaats in een van de vier partnerlanden van het evenement: Duitsland, België, Frankrijk en Nederland. De organisatie verwacht op 1 en 2 september 2021 meer dan 275 exposanten van over de hele wereld en meer dan 16.000 bezoekers te verwelkomen.

Kijk voor de officiële voorwaarden voor deelname aan de PotatoEurope 2021 Innovation Award op https://potatoeurope.nl/innovatie-award 

Publicatiedatum: