Mourad Ben Salem, Med’Essor:

"Dit jaar 20% meer Maltese sinaasappelen uit Tunesië"

Op 12 januari dit jaar arriveerde de eerste vrachtwagen met Maltese sinaasappelen uit Tunesië in Rungis. Mourad Ben Salem, manager van Med’Essor importeert deze perssinaasappelen al vijftien jaar rechtstreeks naar Île de France. Hij brengt de sinaasappelen sinds 2007 op de markt onder het merk Med'Essor.

“Het is een ras dat in de loop der jaren steeds populairder is geworden. Het feit dat er een relatief groot tekort is aan perssinaasappelen op de markt is een aanzienlijk voordeel. In Spanje is dit zo vanwege de ongunstige weersomstandigheden van de aflopen twee jaar. In Marokko en zelfs in Italië komt dit doordat de vraag erg groot is op de interne markt. We hopen dan ook op een goed seizoen.”

Een jaar met kleine maten en een goede kwaliteit
Behalve dat de sinaasappelen hebben kunnen profiteren van een interessante positie op de markt, vond de teelt van 'Maltaise de Tunisie'-sinaasappelen dit jaar ook nog eens plaats onder ideale omstandigheden. "Het klimaat was gunstig en alles ging goed. We verwachten de opbrengsten met 20% te verhogen ten opzichte van die van vorig jaar. Ook dit jaar zal in het teken staan ​​van een groter aandeel kleine, maar kwalitatief zeer goede sinaasappelen met een mooie kleur, een lekkere smaak met een hoog suikerniveau. Ook zijn de teeltproblemen met betrekking tot de zwarte plekken waar we het twee jaar geleden over hadden gelukkig helemaal niet meer actueel. De dreiging is volledig weggenomen.”

Prijzen die de komende dagen zouden kunnen dalen
Hoewel de prijzen op een hoog niveau zijn begonnen, wordt deze week een prijsdaling verwacht om het consumptieniveau op peil te kunnen houden. "De lancering van de producten verliep erg goed: omdat er weinig partijen zijn verliep die buitengewoon soepeltjes.

De consumenten aarzelden ook niet om, ondanks de hoge prijs, Maltese sinaasappelen te kopen. Na de eerste aankopen zagen we echter een lichte daling van de vraag ontstaan. De afzet vindt nog steeds plaats, maar is wel minder dynamisch dan die bij de lancering van de producten. Om de consumptie in beweging te houden hebben we daarom besloten om de prijs binnenkort te verlagen.”

"Tunesië bevindt zich bovendien sinds donderdag 14 januari in lockdown. De lockdown heeft geresulteerd in een lichte vertraging van het teelt- en verwerkingstempo. Hierdoor kunnen we uiteindelijk een zeker evenwicht tussen vraag en aanbod bereiken."

De Maltese sinaasappelen uit Tunesië zijn tot half april bij Med'Essor verkrijgbaar.

Voor meer informatie:
Mourad Ben Salem
Med’Essor
Rue de Carpentras CP90295
94592 Rungis Cedex
Vaste telefoon: +33 1 41 80 64 60
Mobiele telefoon: +33 6 73 35 37 41
medessor@yahoo.fr 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven