Wintergroenten doen het goed op groothandelsmarkt in Bologna

“Maandag 18 januari waren de verkochte hoeveelheden op de groothandelsmarkt in Bologna verbazingwekkend”, zegt handelaar Roberto Bortolotti.

“Er is veel aanvoer uit het midden en zuiden van Italië, ondanks de daling van de temperaturen. Wintergroenten zijn erg in trek en de prijzen zijn goed, in overeenstemming met de verwachtingen. Dat is fijn voor de telers en andere spelers in de sector, die hun werk goed beloond zien worden.”

Archieffoto

Op dinsdag 19 januari merkte Bortolotti dat er sprake was van een terugslag, met een afzet die vele malen lager lag dan de dag ervoor. “Wat de wintergroenten betreft zien we dat broccoli wordt afgezet voor een prijs die uiteenloopt van €0,80 tot €1,20 per kilo. Dit is toe te schuiven aan de uiteenlopende kwaliteit.”

Voor bloemkool is de kwaliteit uniform. “De prijs varieert tussen de €0,80 en €1,00 per kilo. Het gewas is uitstekend en de vraag is goed. Ook de palmkool doet het goed met prijzen die schommelen tussen de €1,00 en €2,00 per kilo.”

“Wat de courgette betreft zien we dat er weinig aanbod is en de prijzen zijn hoog. Dat is hoe het werkt op de markt. Er moet wel onderscheid gemaakt worden tussen de verschillende soorten. De lichtgroene courgettes hebben een prijs van ongeveer €3,00 per kilo en de donkergroene courgettes, waarvan het aanbod iets groter is, hebben een prijs van €1,50 tot €2,00 per kilo. We kunnen dus concluderen dat de wintergroenten in deze tijd en bij deze temperaturen de beste prijs/kwaliteitsverhouding hebben.”

Voor meer informatie:
Roberto Bortolotti
C/O De Luca e Campitiello
Via Paolo Canali, 1 - Italië
40127 Bologna
+39 051 2861261


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven