Nieuwe directe aanvoerroute via Miami geeft Saba hoop op een betere aanvoerlijn voor AGF

Afgelopen zomer heeft het Caribische eiland Saba - bekend als de kleinste bijzondere gemeente van Nederland - een project goedgekeurd om de mogelijkheden te onderzoeken voor een meer betrouwbare aanvoer van versproducten in termen van beschikbaarheid, kwaliteit en prijs.

Als onderdeel van dit project zal later deze week een nieuwe aanvoerlijn van Miami naar Saba worden getest door de supermarkten Big Rock en Unique. Dit moet leiden tot de beschikbaarheid van meer versproducten van hoge kwaliteit die ook langer vers blijven.

Recente gebeurtenissen hebben aangetoond dat het waarborgen van de aanvoer van versproducten op Saba een uitdaging blijft. Bij het uitbreken van de Covid-19-pandemie in maart vorig jaar werd duidelijk dat de aanvoer van verse groenten en fruit uit Sint Maarten stagneerde. Omdat Saba niet volledig zelfvoorzienend is, leidde dit al snel tot tekorten op het eiland.

In combinatie met het orkaanseizoen en zich bewust zijnd van de verantwoordelijkheid die de overheid heeft om de basisbehoeften van de gemeenschap te waarborgen, heeft het bestuur van het tropische eiland heeft besloten om te zoeken naar oplossingen om de continuïteit van de aanvoer van versproducten te verbeteren.

Hoewel de aanvoerroute Miami-St. Maarten-Saba al tientallen jaren bestaat, leiden lange transporttijden, in combinatie met onjuiste temperatuurregulering en productbehandeling, tot sneller bederf van versproducten, wat leidt tot meer voedselverspilling, wat weer leidt tot hogere prijzen op Saba.

Bron: Thedailyherald.sx
Foto: Commons.wikimedia.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven