Egyptische exporteur Mazeed Produce verwacht dit seizoen 2.000 Valencia's te verladen

Valencia-sinaasappelen iets duurder wegens hogere vrachttarieven

De vraag naar Valencia-sinaasappelen is hoger dan verwacht. Hoewel dit deels te verklaren is door de weersomstandigheden in verschillende landen, heeft ook het nog altijd aanwezige coronavirus ook bijgedragen aan de sterke vraag naar vitamine C-rijk fruit. Eén exporteur richt zich op Europese en Aziatische markten.

De Egyptische fruitexporteur Mazeed Produce is net begonnen aan het Valencia-seizoen en volgens exportmanager Reham Kamal belooft het een sterk seizoen te worden. "In Egypte is het Valencia-seizoen in de derde week van januari aangebroken. We bemerken een goede vraag uit Europese landen, India en China. Deze sterke vraag is mogelijk te verklaren door de slechte weersomstandigheden in Spanje. Het feit dat Covid-19 nog steeds niet onder controle is, heeft echter ook een grote impact op de vraag."

De prijzen voor Valencia's zijn iets hoger dan vorig jaar, hetgeen volgens Kamal vooral te wijten is aan de hogere vrachttarieven. "Mazeed Produce verwacht dit seizoen 2.000 ton Valencia-sinaasappelen te exporteren. Het merendeel hiervan zal zijn weg vinden naar Europa, India, China, Bangladesh, Rusland en de Golfstaten. De logistiek vormt wel een uitdaging, nu de vrachttarieven overal ter wereld zijn gestegen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de prijzen van Valencia's iets hoger zijn dan voorgaande jaren. "We bereiden ons voor op een goed seizoen en zijn overtuigd van de kwaliteit van ons product."

 

Voor meer informatie: 
Reham Kamal
Mazeed Produce
Tel: +20 109 109 1757
Email: export@aidcegypt.com 
www.aidcegypt.com 
www.facebook.com/Mazeedproduce  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven