Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Richard Bevelander, De Groot fruit & vegetables; Jaap den Boer, Olympic Fruit

"Veel vraag naar Spaans citrus"

Tholen -  De afzet van citrus verloopt volgens Richard Bevelander van De Groot fruit & vegetables momenteel vlot. "Wij zijn met handsinaasappelen nu over op Lane Late uit Spanje en daar is voldoende aanvoer van. Ook in de variëteit Salustiana is er genoeg aanvoer om aan de vraag te voldoen. Net als eerdere variëteiten vallen ook deze sinaasappelen klein uit, de bulk aanvoer zit in de maten 60-70. Mandarijnen ontvangen we nu naast Nadorcott uit Marokko ook Spaanse Tango-mandarijnen van superkwaliteit en daar is veel vraag naar. Volgende week krijgen we meer citrus uit Marokko en Egypte binnen. De prijzen voor het citrus liggen op een stabiel niveau, in de lijn van de eerdere variëteiten."Ook Jaap den Boer van Olympic Fruit uit Barendrecht ziet dat de vraag naar citrus momenteel goed is. “Hoewel de markt niet meer zo explosief is als in maart 2020 zien we nog altijd een stevige vraag. Hoger dan in vergelijking met vorig jaar rond dezelfde periode.” 

Het citrus bij Olympic komt buiten het overzeese seizoen uit Spanje, Egypte en Marokko. “Met de mandarijnen uit Spanje hebben we net de clementines achter ons hebben gelaten en starten met de Tango’s en Nadarcott die tegen goede prijzen weg gaan en waarmee we ons vooral op het luxere segment richten. Met de sinaasappelen zitten we nu voor de pers op de Salustiana’s. De vraag op het moment is goed en ik verwacht dat dit in de komende weken nog beter kan gaan worden. Met de handsinaasappels verkopen we  Navelina’s, vanaf februari schakelen we naar Navel Late en Lane Late.”

De weersomstandigheden eerder dit jaar hebben volgens Richard geen langdurige effecten gehad op de citrusmarkt. "Maar door het extreme weer in Spanje is het wel een week extra spannend geweest om aan de gewenste volumes te komen, zodat we al onze klanten optimaal konden bedienen. Gelukkig hebben onze vaste leveranciers zich maximaal ingezet om aan onze vraag te voldoen en daardoor was de impact op het citrus niet zo groot als bij de groenten waar de invloed door de extreme sneeuwval wel wat groter is geweest. Maar ook hier konden we dankzij onze vaste relaties de schade beperken en hebben we al onze klanten goed kunnen bedienen."

Naast de sinaasappelen en mandarijnen uit Spanje wordt het assortiment bij Olympic Fruit ook aangevuld met Marokkaans product en Importeert het ook Egyptische perssinaasappelen. “We hebben ook de eerste Salustiana’s uit Egypte binnengekregen in week 3 en binnen een week of twee verwacht ik ook de eerste Valencia’s,” vertelt Jaap. “Over de aanvoer hebben we niets te klagen maar in de eerste weken zagen we wel wat problemen in de logistiek. Het is er wat lastiger dan andere jaren omdat het zoeken is naar beschikbare reefercontainers in Egypte. Dat zorgt dat de transittijd met de boot van meestal 10-11 dagen langer dan 2 weken kan duren.” Jaap geeft verder aan men vanuit Egypte ook Mineola’s importeert naast het Israëlische product. “Binnen een maand starten we ook met de import van Mineola’s uit de VS. Grapefruit halen we vooral uit Spanje, dat product blijft redelijk stabiel al loopt de vraag ieder jaar weer een beetje terug.

Voor meer informatie:
Richard Bevelander
De Groot fruit & vegetables
T: +31 (0)76 5307000
E: richardbevelander@degrootfreshgroup.com  www.degrootfreshgroup.com

Jaap den Boer
Olympic Fruit
T: +31 (0)180 646 210
E: j.denboer@olympicfruit.com 
W: www.olympicfruit.com   

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven