Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groot aanbod van appelen uit de opslag zet prijs onder druk

Lage marktprijs stimuleert Chinese appelexport

In deze tijd van het jaar hebben retailers appelen in voorraad als voorbereiding op het Chinese lentefestival [12 februari, 2021]. Telers brengen hun voorraad op de markt en overspoelen deze met appelen. Daarom is de appelprijs plotseling gedaald. De huidige prijs is 10% lager dan rond deze tijd vorig jaar. Een deel van de appelteeltgebieden heeft quarantainemaatregelen genomen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, waardoor de distributie uit deze gebieden wordt vertraagd en het enthousiasme van de kopers wordt getemperd. Tegelijkertijd stijgen de transportkosten in veel gebieden, vooral daar waar appelen de provinciale grenzen over gaan en aan een strenge controle moeten worden onderworpen. Bovendien draagt het tekort aan vrachtwagens bij aan de transportkosten.

Bai van Dalian Farm International Trade: "Onze appelen komen voornamelijk uit Yantai in Shandong en we verkopen voornamelijk Fuji appelen. Onder normale weersomstandigheden begint onze aanbodperiode elk jaar eind oktober en duurt tot eind mei van het volgende jaar. Wij zetten op de binnenlandse markten af en exporteren naar overzeese markten. Op de binnenlandse markt zetten we onze appelen voornamelijk via de traditionele retailkanalen af in groothandelsmarkten en supermarkten in het hele land. Op de exportmarkt leveren wij voornamelijk aan Zuidoost-Aziatische landen. De best verkochte en meest herkenbare appel op de exportmarkt is Fuji." 

De exportprijs van Chinese appelen is op dit moment vrij laag omdat het aanbod voortdurend toeneemt. De lage prijs geeft Chinese appelen een uitstekende concurrentiepositie op de internationale appelmarkt en stimuleert de totale export van Chinese appelen.

Bai: "Onze afzet wordt niet beïnvloed door de toename van de appelen op de markt, omdat we ons richten op de high-end markt voor klasse 1 appelen. Er is altijd een constante vraag naar premium appelen van binnenlandse en buitenlandse klanten. Daarom blijft onze afzet stabiel."

Voor meer informatie:
De heer Bai
Dalian Farm International Trade Co., Ltd.
 +86 188 4087 9071
Green@dlnongchang.com 

Publicatiedatum: